• City Stories

    Optima bank: Αποκλειστική avant-première της ταινίας ”Σμύρνη μου Αγαπημένη”

    • NewsRoom
    Optima bank: Αποκλειστική avant-première της ταινίας ''Σμύρνη μου Αγαπημένη''

    Joseph Samaan-Γεώργιος Τανισκίδης-Δημήτρης Κυπαρίσσης


    Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Town Cinemas στη Γλυφάδα, αποκλειστική avant premiere της ταινίας ‘‘Σμύρνη μου Αγαπημένη’’ για πελάτες της Optima bank, τρεις ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

    Την αποκλειστική προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας, χορηγός της οποίας είναι η Optima bank, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι, πελάτες της τράπεζας μαζί με τη διοίκηση.

    Την ξεχωριστή αυτή προβολή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Tanweer Production κ. Joseph Samaan, ενώ οικοδεσπότες στην avant-première ήταν ο Πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης.

    Με αφορμή την avant-première για τους πελάτες της Optima bank η κα Μιμή Ντενίση, πρωταγωνίστρια της ταινίας και συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου και θεατρικού έργου, δήλωσε:

    «Η μεταφορά του “Σμύρνη μου Αγαπημένη” στη μεγάλη οθόνη πληροί όλες τις προδιαγραφές, προκειμένου το έργο να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, και μαζί του να ταξιδέψει και ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος. Η ταινία δεν αποτελεί απλώς την καταγραφή μιας πολύ σημαντικής στιγμής της ιστορίας μας. Πραγματεύεται την πανανθρώπινη τραγωδία του ξεριζωμού. Ένα θέμα που δυστυχώς εξακολουθεί να είναι επίκαιρο».

    Ο Πρόεδρος της Tanweer Productions, κ. Joseph Samaan, ανέφερε:

    «Στην Tanweer δεσμευόμαστε να παράγουμε ταινίες και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε εθνική κλίμακα και να αφηγούμαστε ιστορίες που συνδέονται με τον πολιτισμό και την ιστορία μας, με συναισθηματικό τρόπο. Αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση της Tanweer να αναλάβει τη δημιουργία μιας τόσο σπουδαίας ταινίας όπως η “Σμύρνη μου Αγαπημένη”.

    Είμαστε ευγνώμονες στη διοίκηση της Optima bank για το όραμα και την εμπιστοσύνη να στηρίξει αυτή την ταινία, με το να είναι ένας από τους χορηγούς και να επισκεφτεί το χώρο στο Νέο Φάληρο όπου κατασκευάσαμε την πρόσοψη της Σμύρνης μαζί με τους επικεφαλής των τμημάτων της τράπεζας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.»

    Ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank, σημείωσε σχετικά:

    «Στην Optima bank επενδύουμε συνειδητά σήμερα, σε ένα καλύτερο αύριο για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα, ως σύμμαχος, σε κάθε εθνική προσπάθεια που σηκώνει πιο ψηλά τη χώρα και την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο παραγωγές, οι οποίες μέσα από τον πολιτισμό, αναδεικνύουν τις δυνάμεις της σύγχρονης Ελλάδας.

    Η ταινία “Σμύρνη μου Αγαπημένη”, στην παραγωγή της οποίας η Optima bank συμμετέχει ως χορηγός, δεν αναβιώνει μόνο την ιστορική μνήμη. 100 χρόνια μετά από την τραγωδία της Σμύρνης, μας υπενθυμίζει πως το δράμα της προσφυγιάς θα επαναλαμβάνεται, όσο η ανθρωπότητα επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές της ταινίας και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σπουδαίο εγχείρημά τους.»

    Σχετικά με την ταινία “Σμύρνη μου Αγαπημένη”

    Η αποστολή της ταινίας, παραγωγής της Tanweer Productions, είναι να αποτίσει φόρο τιμής στον Ελληνισμό της Μικρασίας και στον ξεριζωμό του. Ταυτόχρονα μιλάει για ένα τεράστιο, διεθνές πρόβλημα, εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα: το προσφυγικό.

    Θυμίζει πως ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι’ αυτό αγκαλιάζουν με αγάπη τους σημερινούς πρόσφυγες.

    Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ