• City Stories

    Ο θεατρικός «Ρομπ» έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

    • NewsRoom
    Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


    Είστε έτοιμοι για μια παράσταση-ανορθόδοξη τελετή γύρω από τη βία, τα στερεότυπα, τη μνήμη, την ταυτότητα, το λογικό και το παράλογο; Ο Ευθύμης Φιλίππου γράφει και ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί μια παράσταση για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Γνωρίστε τον.

    Για πρώτη φορά συναντιούνται δημιουργικά ο συγγραφέας και βραβευμένος σεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου και ο διακεκριμένος σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς Δημήτρης Καραντζάς.

    Όλα ξεκίνησαν από μια κουβέντα τους γύρω από ένα έργο-σοκ, το Ρομπέρτο Τσούκο (1990) του Bernard-Marie Koltès. Όπως στο έργο του Κολτές, έτσι και στην πρωτότυπη δημιουργία του Φιλίππου, με τίτλο Ρομπ/Rob, γίνεται λόγος για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Μόνο που στην παράσταση που ετοιμάζουν οι δύο Έλληνες δημιουργοί στη Στέγη, οι θεατές καλούνται να γίνουν μάρτυρες και συνένοχοι μιας μυστήριας τελετής γύρω από έναν νεκρό πια δολοφόνο, ο οποίος αναγεννιέται μέσα από τις αφηγήσεις και τις μαρτυρίες των θυμάτων, αλλά και των οπαδών του, και ζωντανεύει για να αποθεωθεί και, τελικά, να κατασπαραχθεί ξανά από μια κοινωνία που έχει πάντα την ανάγκη να κατασκευάζει αρχηγούς – Φύρερ, Αγίους ή, απλώς, αποδιοπομπαίους τράγους.

    Ρομπ

    Συντελεστές

    Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου
    Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
    Ηχητική Δραματουργία-Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός
    Ηχογραφήσεις μουσικής: Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima (Στέλλα Τσάνη, Λευκή Κολοβού, Ηλίας Σδούκος, Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλο)
    Σύμβουλος Δραματουργίας: Θεοδώρα Καπράλου
    Σκηνικό: Κλειώ Μπομπότη
    Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
    Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
    Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
    Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα
    Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ράνια Καπετανάκη
    Βοηθός Ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη
    Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Αριανούτσου
    Κατασκευη σκηνικού: Παναγιώτης Λαζαρίδης
    Κατασκευή καρέκλας: d.Mod
    Κατασκευή κοστουμιών: Παναγιώτα Τσομπανάκη
    Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
    Εκτέλεση Παραγωγής: Θεοδώρα Καπράλου

    Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιάννης Κλίνης, Χρήστος Λούλης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Αγγελική Παπούλια, Ελίνα Ρίζου, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Σταυρούλα Σιάμου, Μαρία Σκουλά

    Θερμές ευχαριστίες στον Δημήτρη Δημητριάδη για την ευγενική του συμβολή στην παράσταση.

    Πότε και πού

    Κεντρική Σκηνή – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
    Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

    17-28 Ιανουαρίου 2018
    (εκτός Δευτέρας-Τρίτης)
    20:30

    Τα Σαββατοκύριακα 20-21 και 27-28 Ιανουαρίου 2018 με αγγλικούς υπέρτιτλους.

    Εισιτήρια

    Κανονικό: 5, 7, 15, 20, 24 €
    Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 5, 12, 16, 19 €
    Παρέα 10+ άτομα: 4, 11, 14, 17 €
    Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
    Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 10 €

    Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]

    Παράλληλες δράσεις

    Παρασκευή 19 Ιανουαρίου
    Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
    Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιανουαρίου
    Εργαστήριο με τον Δημήτρη Καραντζά
    Πληροφορίες για τους δημιουργούς

    Ο Δημήτρης Καραντζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Εμπρός» και είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Πόρτα, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η παράστασή του, Ο κυκλισμός του τετραγώνου του Δημήτρη Δημητριάδη, μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, υπήρξε η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Αβινιόν. Ο Καραντζάς έχει επίσης σκηνοθετήσει για την Εφηβική Σκηνή της Στέγης Τα κύματα της Virginia Woolf. Έχει συμμετάσχει στο Kunstenfestivaldesarts ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης, στο Residence and Reflections Project. Είναι υποψήφιος για το 14o Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου στην κατηγορία «Νέες Θεατρικές Πραγματικότητες», με το οποίο έχουν τιμηθεί κορυφαίοι δημιουργοί του παγκόσμιου θεάτρου.

    Ο Ευθύμης Φιλίππου γεννήθηκε το 1977. Έχει συνυπογράψει, από κοινού με τον Γιώργο Λάνθιμο, τα σενάρια για τις ταινίες Τhe Killing of a Sacred Deer (Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Κανών, 2017), The Lobster (υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, 2017), Κυνόδοντας (Βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Κανών, 2009· υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, 2011), Άλπεις (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, 2011). Έχει γράψει τα βιβλία Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα και Σκηνές, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΝP. Στη Στέγη, έχει ανέβει το θεατρικό του έργο Αίματα, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, από την ομάδα VASISTAS (2014).

    Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μια ενδιαφέρουσα παράσταση σύγχρονου χορού «ρισκάρει» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Αεί Διδασκόμενοι: Το νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ για μεγαλύτερες ηλικίες



    ΣΧΟΛΙΑ