ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φτιάξτε μια νόστιμη παντζαροσαλάτα είτε για ένα ελαφρύ γεύμα είτε ως συνοδευτική για το κυρίως πιάτο. Ο Γιώργος Τσούλης δίνει όλα τα υλικά, για να την «πειράξετε» ελαφρώς και να πετύχετε ένα εναλλακτικό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 470 γρ. παντζάρια βρασμένα
- Μισό πράσινο μήλο
- 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 φύλλα δυόσμου
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
- 50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
- 50 γρ. χαρουποπαξίμαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Πλένουμε το μήλο πολύ καλά και το κόβουμε με τη φλούδα σε μικρά κομμάτια, μέγεθος ενός ζαριού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια μήλου σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με το μήλο.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.
- Έπειτα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τα καρύδια και τα χαρουποπαξίμαδα.
- Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάει παντού.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν μετά την πρόταση του Ρώσου προέδρου για το Ουκρανικό
- Στη Ρώμη τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλία
- Επένδυση ή αυταπάτη; Όταν η Gen Z κυνηγά… αποδόσεις αγοράζοντας… Birkin
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Η φωτογραφία με τον γιο της για τη Γιορτή της Μητέρας
