• City Stories

    Τεράστια διάκριση έλαβε ο Νίκος Γκάλης: Εισήλθε στο Basketball Hall of Fame!

    Νίκος Γκάλης

    Νίκος Γκάλης


    Ο Νίκος Γκάλης επιλέχθηκε να εισέλθει στο μπασκετικό Hall of Fame το 2017 στην κατηγορία “International”, δηλαδή εκείνη με παίκτες που προέρχονται από κράτη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας για άλλη μια φορά υπερήφανη την Ελλάδα!

    Η μεγάλη αυτή τιμή για τον θρυλικό Έλληνα μπασκετμπολίστα, τον “Gangster” όπως τον αποκαλούν, ήρθε τελικά φέτος, με το ινστιτούτο “Naismith Memorial Basketball Hall of Fame” να αναρτά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το εξής μήνυμα: «Γνωστός για την σπουδαία ικανότητά του να σκοράρει και ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζουμε τον θρύλο του Άρη, Νίκο Γκάλη».

    Για την ιστορία, ο Νίκος Γκάλης επιλέχθηκε για πρώτη φορά μεταξύ των υποψήφιων να εισέλθουν στο Hall of Fame του μπάσκετ το 2013 ωστόσο τον προσπέρασε ο Οσκάρ Σμιντ. Το 2014 ο εκλεκτός για την κατηγορία “International” ήταν ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις ενώ το 2015 ακολούθησε ο Λίντσεϊ Γκέιζ και πέρσι ο Γιάο Μινγκ.

    Οι αντίπαλοι του “Gangster” στην κατηγορία των «διεθνών παικτών» ήταν οι εξής: Ταλ Μπρόντι, Τζάκι Σαζαλόν, Βλάντε Ντίβατς, Σέμεν Καλίπσκι, Βλάντιμιρ Κοντράσιν, Τόνι Κούκοτς, Μάρκος Λέιτε, Αλντο Οσόλα, Αμάουρι Πάσος, Ντίνο Ράτζα, Μανουέλ Σάινθ, Τόγκο Σοάρες και Ράνκο Ζεράβιτσα.

    Η τελετή εισόδου στο μπασκετικό Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου 2017, στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Μάλιστα ο Γκάλης δέχτηκε τα συγχαρητήρια των Μιλγουόκι Μπακς για την τεράστια διάκρισή του!

    Το “International Hall of Fame” του 2017:

    • Νίκος Γκάλης
    • Τρέισι ΜακΓκρέιντι
    • Μπιλ Σελφ
    • Ρεμπέκα Λόμπο
    • Μάφετ ΜακΓκρόου
    • Ρόμπερτ Χιουζ
    • Τζέρι Κράουζε
    • Τζορτζ ΜακΓκίνις
    • Ζακ Κλέιτον
    • Μάνι Τζάκσον

    Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει:

    «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια της για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame! Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών βιώνει την υπέρτατη τιμή, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Νίκος Γκάλης θα ενταχθεί στο Basketball Hall of Fame μαζί με τεράστιες μορφές του αθλήματος, όπως ο Tracy McGrady και ο Jerry Krause».

    Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι’ αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραλίγο triple-double για τον Αντετοκούνμπο – «Απείλησε» συμπαίκτη του με μπουνιά!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτόν τον τρόπο θα μπαίνουν οι ομάδες στα πλέι οφ της Super League

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο στόχαστρο της Μπεσίκτας Φορτούνης και Ταχτσίδης



    ΣΧΟΛΙΑ