• City Stories

    NASA: Δείτε τι κατέγραψε το Κασσίνι από το ταξίδι του στον Κρόνο – Το πρώτο video

    NASA


    Το διαστημόπλοιο Κασσίνι έκανε την πρώτη του «βουτιά» ανάμεσα στο κενό του Κρόνου και τους δακτυλίους του στις 26 Απριλίου του 2017 και οι κάμερες αποτύπωσαν μία εντυπωσιακή αλληλουχία εικόνων.

    Το βίντεο που ανέβασε η NASA, ξεκινάει με μία δίνη στο βόρειο πόλο του Κρόνου, έπειτα κατευθύνεται έξω από τα όρια του εξαγωνικού ανέμου του πλανήτη και συνεχίζει το ταξίδι του προς το νότο.

    Το Κασσίνι-Χόιχενς (Cassini-Huygens) είναι μια κοινή αποστολή ρομποτικού διαστημικού οχήματος από τη NASA, την ESA και την ιταλική ASI για τη μελέτη του Κρόνου και των φυσικών δορυφόρων του.

    Το Κασσίνι ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου του 1997 και, μετά από ένα μακρύ διαπλανητικό ταξίδι, τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο την 1η Ιουλίου του 2004. Η αποστολή κόστους 3,26 εκατομμυρίων αναμένεται να τελειώσει τoν Σεπτέμβριο του 2017.

    «Ύστερα από σχεδόν 13 χρόνια σε τροχιά, ο Κρόνος συνεχίζει να μας αφήνει έκπληκτους», δήλωσε ο Jo Pitesky, μηχανικός της αποστολής, η ονομασία της οποίας είναι «το μεγάλο φινάλε». Σκοπός της είναι να ανακαλύψει όσες περισσότερες νέες πληροφορίες είναι δυνατόν από τις 22 εξαιρετικά κοντινές πτήσεις που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στον Κρόνο και τους δακτυλίους του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος πρώην παίκτης του Survivor οργανώνει «Survivor Camps»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε διακανονισμό της φορολογικής διαμάχης με την GOOGLE στρέφεται η Ιταλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ