• City Stories

    Σπιτικά και γρήγορα cocktails με ουίσκι

    • NewsRoom
    cocktail


    Λίγος πάγος, μικρή ποσότητα ουίσκι και μερικά ακόμη απλά υλικά, μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία ενός εξαιρετικού cocktail. Δες λοιπόν πως θα φτιάξεις σε λίγα μόλις λεπτά, 5 ιδιαίτερα cocktail με βάση το ουίσκι.

    Old Fashioned

    60 ml ουίσκι
    2 σταγόνες Angostura bitters
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1 φλούδα πορτοκαλιού

    poto1

    Μια από τις πρώτες αναφορές αυτής της συνταγής, τοποθετείται χρόνια πριν στο βιβλίο του Jerry Thomas “The Bartender’s Guide”, το 1862. Πρόκειται λοιπόν για μια από τις πιο κλασσικές και αδιαμφισβήτητα πετυχημένες συνταγές για cocktails. Ανακατεύεις σε ένα ποτήρι τη ζάχαρη με τα bitters και μια κουταλιά νερό. Προσθέτεις λίγο πάγο (ιδανικά δυο παγάκια) και ρίχνεις την μισή ποσότητα ουίσκι, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτεις λίγο ακόμη πάγο και το υπόλοιπο ουίσκι, εξακολουθώντας να ανακατεύεις. Στο τέλος, γεμίζεις ως επάνω το ποτήρι με πάγο και διακοσμείς με την φλούδα πορτοκαλιού.

    Brown Derby

    45 ml ουίσκι
    30 ml φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
    15 ml μέλι

    poto2

    Πρόκειται για ένα γλυκόξινο ποτό το οποίο πήρε το όνομά του από την αλυσίδα εστιατορίων του Λος Άντζελες. Τοποθετείς όλα τα υλικά στο σέικερ και συμπληρώνεις με πάγο. Κουνάς και μετά σουρώνεις σε ένα ποτήρι cocktail. Γαρνίρεις με μια φλούδα γκρέιπφρουτ.

    The Good Cork

    30 ml mezcal
    30 ml ουίσκι
    15 ml λικέρ Bénédictine
    2 σταγόνες bitters
    1 λεπτή φέτα πράσινου μήλου

    poto3

    Ο συνδυασμός από Ιρλανδικό ουίσκι και mezcal δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τα υλικά σε  mixing glass και να συμπληρώνεις πάγο. Ανακατεύεις και σουρώνεις σε χαμηλό ποτήρι, με πάγο. Προσθέτεις τη γαρνιτούρα μήλου και είναι έτοιμο.

    The Inside Job

    60 ml ουίσκι
    10 ml λικέρ maraschino
    15 ml σιρόπι ζάχαρης
    1 σταγόνα Angostura bitters
    1 σταγόνα αψέντι
    1 κερασάκι
    1 φλούδα πορτοκαλιού

    poto4

    Η γλυκιά γεύση αυτού του ποτού είναι που υπερτερεί. Όλα τα υλικά μπαίνουν σε mixing glass μαζί με πάγο. Ανακατεύεις και σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned γεμάτο με πάγο. Γαρνίρεις με ένα κερασάκι και μια φλούδα πορτοκαλιού.

    New York Sour

    60 ml ουίσκι
    45 ml σιρόπι ζάχαρης
    30 ml χυμό λεμονιού
    15 ml κόκκινο κρασίpoto5

    Βάζεις όλα τα υλικά εκτός από το κρασί στο σέικερ και συμπληρώνεις πάγο. Κουνάς καλά και σουρώνεις σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Περιχύνεις προσεκτικά το κρασί με το πίσω μέρος του κουταλιού, ώστε να βρίσκεται στην κορυφή του ποτού και μπορείς να το απολαύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε καφέ σε λόφους με απίστευτη θέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πετράλωνα: Όλα τα στέκια που πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ