• City Stories

    Κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


    Σε έναν τελικό που διεξήχθη κάτω από το πέπλο της βομβιστικής επίθεσης στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στον Άγιαξ με 2-0.

    Ο τελικός διεξήχθη στην Στοκχόλμη. Δεν διεκδικεί δάφνες θεάματος, αλλά αυτό είναι κάτι που διόλου απασχολεί τους “Κόκκινους Διαβόλους”, που κατέκτησαν για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο τίτλο και παράλληλα τον μόνο που έλειπε από την συλλογή της.

    Η Γιουνάιτεντ μπήκε ελαφρώς καλύτερα στο παιχνίδι και έστω και με τύχη, κατάφερε να προηγηθεί στο 18′ όταν το σουτ του Πολ Πογκμπά κόντραρε στο πόδι του Σάντσες και ουσιαστικά έβγαλε “εκτός φάσης” τον τερματοφύλακα του “Αίαντα”, Ονάνα, που κινείτο προς τη μπάλα. Ο Άγιαξ δεν το έβαλε κάτω και ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά με ανούσια κατοχή και χωρίς κάποια σπουδαία φάση.

    Ο τελικός, ουσιαστικά τελείωσε στο 48′, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Φελαϊνί, η μπάλα βρέθηκε μπροστά στον Μικιταριάν, που με το μυτάκι τσίμπησε τη μπάλα και νίκησε για δεύτερη φορά τον Ονάνα. Ο Άγιαξ δεν επέστρεψε ποτέ, παρά την πίεση και την κατοχή που του άφηνε αρκετά η Γιουνάιτεντ και έτσι οι Άγγλοι στέφθηκαν κυπελλούχοι Ευρώπης.

    Σίγουρα, το κύπελλο αυτό είναι αφιερωμένο στις αθώες ψυχές των συντοπιτών τους, που χάθηκαν τόσο άδικα δύο βράδια πριν. Μάλιστα, πριν το παιχνίδι κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.



    ΣΧΟΛΙΑ