• City Stories

    Επηρεασμένη από την επίθεση η Ντόρτμουντ – Νίκη για τη Ρεάλ με τον Ρονάλντο να φτάνει τα 100 γκολ (video)

    • NewsRoom
    Μονακό


    Φανερά επηρεασμένοι από την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση που δέχτηκαν στο πούλμαν της ομάδας την Τρίτη, οι παίκτες της Ντόρτμουντ δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για έναν προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκαν από την εκπληκτική Μονακό με 2-3, στο “Signal Iduna Park”.

    Άλλωστε, δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που κατηγορεί ευθέως την UEFA:

    «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που είμαι ζωντανός. Ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου κι εύχομαι κανείς να μην περάσει κάτι ανάλογο. Μετά τα χθεσινά δεν έχω άλλο… χώρο να σκεφτώ για το παιχνίδι. Η UEFA πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ζώα. Είμαστε άνθρωποι που έχουν οικογένειες και παιδιά στο σπίτι. Δεν είμαστε ζώα. Είμαι χαρούμενος επειδή όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο είναι ζωντανοί.

    Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς και να παίξεις ποδόσφαιρο. Για όλους είναι δύσκολο να πάνε στην δουλειά τους μετά την χθεσινή μέρα. Ελπίζω αυτό που μας συνέβη, να μην συμβεί ποτέ σε κανέναν και να ήταν η τελευταία φορά. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και με τον προπονητή μας, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

    Νιώθω αυτό που σας περιέγραψα νωρίτερα: Νιώθω σαν ένα ζώο και όχι άνθρωπος. Όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο ήταν για εμάς».

    Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να μειωθεί η τρομερή προσπάθεια που πραγματοποιούν φέτος τα “μωρά” του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που δεν σταματούν να παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και σκοράρουν ακατάπαυστα. Τη νίκη έδωσαν με δύο γκολ ο Εμπαπέ και με ένα αυτογκόλ ο Γκίντερ ενώ για τη Μπορούσια σκόραραν ο Ντεμπελέ και ο Καγκάβα. Την Τετάρτη στο “Luis II” του Μονακό η ρεβάνς.

    Μεγάλο διπλό για τη Ρεάλ – Ρεκόρ ο Ρονάλντο

    Στο μεγάλο ματς της ημέρας, πάντως, χάρη στα κέφια του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρέαλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1 την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά με δεδομένο ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην έδρα της.

    Η Μπάγερν για το πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρεθεί το δοκάρι του Μπενζεμά, ήταν καλύτερη, καθώς προηγήθηκε με κεφαλιά-οβίδα του Αρτούρο Βιδάλ στο 25′ ενώ έχασε και πέναλτι με τον ίδιο να στέλνει τη μπάλα στον… ουρανό, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

    Αυτό σαν να… αφύπνισε τη Ρεάλ που μπήκε φορτσάτη με τον Ρονάλντο να κάνει ρεκόρ, αρχικά ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 47′ και κάνοντας την ολική ανατροπή στο 77′, ενώ ενδιάμεσα κέρδισε και την αποβολή του Μαρτίνεζ αφήνοντας την Μπάγερν με δέκα παίκτες. Το γήπεδο ήδη από το 1-1 είχε κατηφορήσει και θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο το σκορ αν ο Νόιερ δεν έπιανε τα… άπιαστα.

    Στα του ρεκόρ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ, μπορεί να μην διανύει καλή -για τα δεδομένα του- σεζόν, αλλά κατάφερε με αυτά τα δύο να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    https://www.youtube.com/watch?v=KRRXjUuq_Vk

    Η ρεβάνς, θα γίνει την Τρίτη στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

    Προβάδισμα η Ατλέτικο

    Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στο “Βιθέντε Καλδερόν” της “σταχτοπούτας” Λέστερ με 1-0 με πέναλτι του Γκριεζμάν στο 28′.

    Οι “ροχιμπλάνκος” ήταν καλύτεροι και πάνε με αυτό το ελαφρύ προβάδισμα στην ρεβανς της Τρίτης, στο “King Power Stadium” όπου οι πρωταθλητές Αγγλίας θα δώσουν τα πάντα για να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του θεσμού, στην πρώτη τους συμμετοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερός Αντετοκούνμπο – Σημείωσε ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του NBA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθηνά Ωνάση: Πουλάει και το σπίτι στο Βέλγιο – Θέλει να απαλλαγεί απ’ ό,τι της θυμίζει τον Αλβάρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αιμίλιος Λιάτσος: Η επαγγελματική πτώση, το πρόβλημα υγείας και τα 2 εκατ. χρέη στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ