• City Stories

    Γιατί οι άντρες millennials θα χάσουν τα μαλλιά τους πιο γρήγορα

    men hair


    Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, millennials αποκαλούμε τη νέα γενιά και πιο συγκεκριμένα αυτούς που γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Ποια είναι, λοιπόν, η διαφορά τους από τους μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες και γιατί πιστεύεται πως είναι πιο πιθανό να χάσουν τα μαλλιά τους;

    Αρχικά, να σημειώσουμε πως το πέσιμο/απώλεια των μαλλιών αποτελεί ένα φόβο για όλους, ανεξαιρέτως, τους άντρες. Είναι το τρωτό σημείο τους και ο κρυφός τους τρόμος. Η αραίωση αποτελεί την αρχή του κακού και τα πρώτα δείγματα για τη μετέπειτα πορεία. Σαφώς και μεγαλώνοντας αυτό είναι αναπόφευκτο, αλλά η καθυστέρησή του είναι ένα στοίχημα.

    Μέσα από έρευνες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί, έχει φανεί πως το άγχος αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό παράγοντα στην απώλεια μαλλιών – πέρα από την κληρονομικότητα. Το στρες της καθημερινής ζωής επιτείνει την αραίωση, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται.

    Κάπως έτσι, οι millennials θεωρούνται μια αρκετά ευάλωτη ομάδα ανθρώπων στον τομέα αυτό, καθώς πρόκειται για τη γενιά που -σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη- αντιμετωπίζει το περισσότερο και μεγαλύτερο άγχος, όπως προκύπτει από μελέτη του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου.

    Επειδή η γενιά των millennials μεγάλωσε μέσα στην τεχνολογία και με αρκετές ευκολίες, συγκριτικά με τους προηγούμενους, δυσκολεύονται πολύ στο να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Πολλές φορές, μάλιστα, αγχώνονται και μόνο στη σκέψη πως θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία λύσης του προβλήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ