• City Stories

    Έξι πρωτότυπες και δωρεάν δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) καλωσορίζει τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, τον Νοέμβριο, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων που εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες. Εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα περιλαμβάνονται στην μηνιαία ατζέντα του, καλώντας μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν διάφορα από αυτά στους χώρους του. Το ΚΠΙΣΝ, γνωστό για τις ποικίλες και με ελεύθερη είσοδο δραστηριότητες που προσφέρει, καταφέρνει κάθε φορά να εμπλουτίζει το πρόγραμμά του και να εξελίσσεται.

    Πέρα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, αφιερώματα) και τις αθλητικές δραστηριότητες (ιστιοπλοΐα, καγιάκ, yoga) που πραγματοποιεί, διοργανώνει και μια πληθώρα από άλλες, ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες, που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν. Εκδηλώσεις, δραστηριότητες και εργαστήρια, που έχουν να κάνουν με τη φύση, με το σώμα, με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και με την ψυχαγωγία.

    Μερικές από αυτές πραγματοποιούνται πάνω από μία φορές, ενώ παρακάτω θα δείτε σε ποιο μέρος ακριβώς του ΚΠΙΣΝ λαμβάνει χώρα ή κάθε μία από αυτές. Όλες οι παρακάτω δραστηριότητες είναι για ενήλικες και με ελεύθερη είσοδο. 

    Roller Skates - ΚΠΙΣΝ
    Roller Skates – ΚΠΙΣΝ

    1. Roller Skates

    Ψυχαγωγία, γυμναστική ή μεταφορικό μέσο; Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Ανακαλύψτε τα και εξασκείστε την ισορροπία σας μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν δικό τους εξοπλισμό: πατίνια, κράνη, επιγονατίδες. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ακαδημία πατινιών Powerskate.eu/Γιάννης Κούσπαρης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής με Level 1, 2 και 3 από τον οργανισμό ICP)

    Έως 15 συμμετοχές
    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Τετάρτη 01, 15/11: 19.00-21.00

    ΑΓΟΡΑ

    Πληροφορίες

     

    Εργαστήρια Δοκιμής: Η μονοτυπία της φαντασίας μου!
    Εργαστήρια Δοκιμής: Η μονοτυπία της φαντασίας μου! – ΚΠΙΣΝ

    2. Εργαστήρια Δοκιμής: Η μονοτυπία της φαντασίας μου!

    Αυτό το μήνα εμπνεόμαστε από τα έργα Ελλήνων κεραμιστών! Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της γλυπτικής, χρησιμοποιούμε καλούπια και δημιουργούμε γύψινα ομοιώματα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός)

    Έως 15 άτομα ανά 60′
    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Τετάρτη 01, 08, 15, 22, 29/11: 18.00-19.30 και 19.30-21.00

    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

    Πληροφορίες

     

    Εισαγωγή στον Κώδικα: Παίζοντας με τον κώδικα
    Εισαγωγή στον Κώδικα: Παίζοντας με τον κώδικα – ΚΠΙΣΝ

    3. Εισαγωγή στον Κώδικα: Παίζοντας με τον κώδικα

    Ένα εργαστήριο για να μάθουμε τι είναι ο προγραμματισμός και πώς η χρήση κώδικα έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Μέσα από μια βιωματική άσκηση θα δούμε πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα φτιάχνοντας έναν απλό αλγόριθμο. Το παιχνίδι θα βοηθήσει να κατανοήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι χρειάζεται για να γράψουμε οι ίδιοι ένα πρόγραμμα, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητές μας και μαθαίνοντας να σκεφτόμαστε πιο μεθοδικά για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ελένη Χοϊδά, διαδικτυακό μάρκετινγκ / Found.ation)

    Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις πληροφορικής.

    Έως 20 συμμετοχές
    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Πέμπτη 02, 09, 16, 23, 30/11: 18.00-20.00

    ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΒΕ

    Πληροφορίες

     

    Κηπουρική - ΚΠΙΣΝ
    Κηπουρική – ΚΠΙΣΝ

    4. Κηπουρική: Τμήμα αρχαρίων

    Πρακτικές συμβουλές κηπουρικής για εύκολη και οικονομική καλλιέργεια λαχανικών, αρωματικών φυτών της κουζίνας και καλλωπιστικών φυτών στον κήπο, στη βεράντα και στο εσωτερικό του σπιτιού. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα κριτήρια επιλογής φυτών, οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης, συνηθισμένα προβλήματα και οικολογικούς τρόπους διαχείρισής τους ενώ ενημερώνονται και για έννοιες που αφορούν την ασφάλεια του καταναλωτή όπως η βιολογική γεωργία, η ολοκληρωμένη διαχείριση και η ιχνηλασιμότητα των γεωργικών προϊόντων. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αντρέας Μπαρμπούτσης, Γεωπόνος-Αρχιτέκτων Τοπίου)

    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Δευτέρα 06, 13, 20, 27/11: 18.30–20.30

    ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ

    Πληροφορίες

     

    Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Ελιά και Ελαιόλαδο
    Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Ελιά και Ελαιόλαδο – ΚΠΙΣΝ

    5. Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Ελιά και Ελαιόλαδο

    Εισαγωγικό εργαστήριο για την ελιά, ένα από τα φυτά της ελληνικής και μεσογειακής χλωρίδας που φιλοξενείται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μαθαίνουμε για την ιστορία, τις χρήσεις και τη διατροφική αξία της ελιάς και του ελαιόλαδου, αλλά και τα μυστικά καλλιέργειας, το έδαφος και το μικρόκοσμο που την περιβάλει. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc , Γ.Π.Α.)

    Έως 25 συμμετοχές
    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Κυριακή 12/11: 12.00-14.00
    Τετάρτη 29/11: 11.00-13.00

    ΠΕΥΚΩΝΑΣ

    Πληροφορίες

     

    Εισαγωγή στη Σαπωνοποιία
    Εισαγωγή στη Σαπωνοποιία – ΚΠΙΣΝ

    6. Εισαγωγή στη Σαπωνοποιία

     

    Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξέταση βασικών αρχών της τεχνικής παρασκευής φυσικού, χειροποίητου σαπουνιού, η εκμάθηση της χρήσης αιθέριων ελαίων και άλλων πρόσθετων υλικών και η ενημέρωση για το βασικό εξοπλισμό και τα μέτρα προφύλαξης. εξοπλισμού και μέτρων προφύλαξης, την επεξήγηση των σταδίων και την εκμάθηση της χρήσης αιθέριων ελαίων και άλλων πρόσθετων υλικών. Οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν το δικό τους σαπούνι και θα αντιμετωπίσουν στην πράξη προβληματα που τυχόν προκύψουν. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου, Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος – Εδαφολόγος)

    Έως 25 συμμετοχές
    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Πέμπτη 16/11: 11.00-14.00

    ΠΕΥΚΩΝΑΣ

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου «RE-FUSE» μας προσκαλεί στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε διαλέξεις/συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διήμερο σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ