• City Stories

    Έξι διαλέξεις/συζητήσεις ψυχολογίας για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ψυχολογία


    Τα σεμινάρια, οι διαλέξεις, οι ομιλίες και οι συζητήσεις αποτελούν πάντοτε εποικοδομητικές δραστηριότητες που έχουν να σου προσφέρουν πολλά. Ειδικά καταρτισμένοι άνθρωποι από διάφορους τομείς, πραγματοποιούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να αλληλεπιδράσουν με το κοινό και να δημιουργήσουν ένα κλίμα διαλόγου. Βρήκαμε έξι σεμινάρια, διαλέξεις και συζητήσεις, που πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα με κοινή θεματική την ψυχολογία. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν σε διάφορα μέρη της Αθήνας.

    1. Σεμινάριο: “Τι είναι Ψυχοθεραπεία;” 

    Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου
    (Στέφανου Δραγούμη 30 και Mιλτιάδου, Μαρούσι)

    Τετάρτη 8 Νοεμβρίου: 18.00

    Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στo πλαίσιο οργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων, διοργανώνει στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) επιμορφωτικό σεμινάριο ψυχολογίας με ομιλητή τον κο Δημήτριο Μαγριπλή Ψυχολόγο (Κλινικό – Συμβουλευτικό) με θέμα: “Τι είναι Ψυχοθεραπεία;”.

    Τηλέφωνο: 2106147181

    2. Διάλεξη/Συζήτηση: “Τα στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης των παιδιών” 

    Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα 
    (Καισαρείας και Κορυτσάς, Βύρωνας)

    Τετάρτη 8 Νοεμβρίου: 20.00

    Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τη σειρά τριών διαλέξεων/συζητήσεων, με θέμα την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών που θα πραγματοποιηθούν στη Λαμπηδόνα. Εισηγητής: Νάσος Τεόπουλος, ψυχίατρος – ομοιοπαθητικός.

    Διάλεξη 3η: “Η ανατροφή των παιδιών και η ενήλικη συμπεριφορά τους”

    Τηλέφωνο: 6984146037

    3. Διάλεξη: “Επειδή η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική”

    Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας
    (Ταϋγέτου 60, Γαλάτσι)

    Παρασκευή 10 Νοεμβρίου: 18.00 – 20.00

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς για τρίτη συνεχή χρονιά ένα κύκλο διαλέξεων με θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία ενηλίκων καθώς και παιδιών και εφήβων. Οι ομιλητές, όλοι μέλη του ΙΕΘΣ, είναι ειδικοί ψυχικής υγείας, καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο τους. Σε όλες τις ομιλίες, εκτός των έγκυρων θεωρητικών γνώσεων (αιτιολογία, επιδημιολογία κ.α.) η έμφαση δίνεται στο πρακτικό επίπεδο με χρήσιμο υλικό αυτοβοήθειας.

    3ο Κύκλος: “Μείωση του σωµατικού βάρους και βελτίωση της εικόνας του σώµατος”

    Ι. Αλ-Μπάχρι (Ψυχολόγος)
    Σ. Ανθή (Ψυχολόγος – MSc Ψυχικής Υγείας)
    Φ. Λέκκα (Ψυχολόγος – ∆ιδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας)

    Τηλέφωνο: 2102011151

    4. Διάλεξη: “Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott”

    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

    Παρασκευή 10 Νοεμβρίου: 19.00

    Η ελληνική ομάδα του International Winnicott Association, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και τις εκδόσεις Επέκεινα παρουσιάζουν διάλεξη της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας, Margaret Boyle Spelman, με τίτλο “Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott”. Η διάλεξη πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), με αφορμή την έκδοση στα Ελληνικά του βιβλίου του D.W. Winnicott “Διαδικασίες ωρίμανσης και διευκολυντικό περιβάλλον. Συμμετέχει με σχολιασμό η ψυχολόγος Μαριάνθη Καλατζή και συντονίζει ο ψυχαναλυτής (SPF) Θανάσης Χατζόπουλος.

    Η διάλεξη πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα με προβολή του λόγου της ομιλήτριας στα Ελληνικά.

    Η Margaret Boyle Spelman σε μια προσέγγιση της βασικής ιδέας του μεταβατικού χώρου – όπως διατυπώθηκε από τον παιδίατρο και ψυχαναλυτή D.W. Winnicott – επαναπροσεγγίζει την έννοια “είναι και γίγνεσθαι” ως ένα συνεχές, από την ανάπτυξη ενός ορίου στην κατάσταση της απόλυτης εξάρτησης έως τη φύση της “απόστασης μεταξύ” στη σχετική εξάρτηση. Με πληθώρα παραδειγμάτων, στα οποία εναλλάσσεται η αναλυτική διαδικασία με τη μητρική ενασχόληση, εξετάζεται ο ρόλος του διευκολυντικού περιβάλλοντος στις διαδικασίες ωρίμανσης τόσο του βρέφους όσο και του ασθενούς, ανιχνεύοντας τις ρίζες της δημιουργικότητας αλλά και τους περιορισμούς στον “ενδιάμεσο χώρο”, που θέτουν σε κίνδυνο τη γέφυρα μεταξύ της εσωτερικής ζωής του ατόμου και της εξωτερικής πραγματικότητάς του.

    Τηλέφωνο: 2103680900

    5 + 6. Ομιλίες/Συζητήσεις: “Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε δύσκολες εποχές” 

    Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
    (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, κέντρο)

    Στη σειρά ομιλιών που οργανώνονται από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την Ιστορία της Ψυχιατρικής στη χώρα μας, με τα προβλήματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και τους εφήβους, με τα μέσα που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ψυχιατρική για τη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και με τις επιπτώσεις δύο επάλληλων κρίσεων (της οικονομικής κρίσης και της προσφυγικής κρίσης) στην ψυχική υγεία.

    Σάββατο 11 Νοεμβρίου: 12.00 – 14.00

    “Θεραπεία και πρόληψη στην Ψυχιατρική”
    Γιώργος Αλεβιζόπουλος και Χαράλαμπος Τουλούμης

    Κυριακή 12 Νοεμβρίου: 11.00 – 13.00

    “Επιπτώσεις δύο επάλληλων κρίσεων στην ψυχική υγεία. Οικονομική κρίση και προσφυγική κρίση.”
    Νίκος Τζαβάρας, Νίκος Χριστοδούλου και Χρυσή Γιαννουλάκη

    Τηλέφωνο: 210 3611206

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Νοέμβριο


    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έκθεση και δωρεάν εργαστήρια: «Actopolis – Η τέχνη της δράσης»


    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει τη νέα σειρά εκδηλώσεων «Διάλογοι»

     



    ΣΧΟΛΙΑ