• City Stories

    Αυτό είναι το καλύτερο ουίσκυ του 2017 και έρχεται από πολύ μακριά

    bourbon


    Το ουίσκυ κατέχει μια εκλεκτή θέση ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά και έχει γίνει σήμα κατατεθέν της αρρενωπότητας, του μυστηρίου και της κομψότητας. Οι γεύσεις του είναι ποικίλες και ενδιαφέρουσες, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον γνώστη του είδους, με διάφορα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες.

    Κάθε χρόνο, οι ειδικοί τείνουν να επιλέγουν το κορυφαίο του είδους, λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Το κορυφαίο ουίσκυ για το 2017 θεωρείται το Yamazaki Mizunara Cask 2017 και έρχεται από την Ιαπωνία, μια χώρα η οποία σήμερα φημίζεται για το ουίσκυ της.

    Η Ιαπωνία ξεκίνησε να παράγει ουίσκυ αργά σε σχέση με άλλες χώρες και συγκεκριμένα στα τέλη του 19ου αιώνα, με το πρώτο αποστακτήριο να ιδρύεται μόλις το 1923. Το ιαπωνικό ουίσκυ καθυστέρησε να στρέψει την προσοχή πάνω του, αλλά πλέον εξελίσσεται με τόσο γοργούς ρυθμούς, ώστε να αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα.

    ουίσκυ 2017
    Πηγή: www.thewhiskeywash.com

    Το Yamazaki Mizunara Cask 2017 που κερδίζει τις εντυπώσεις για το έτος το οποίο διανύουμε, κυκλοφορεί στην αγορά από την 1η Οκτωβρίου και, μάλιστα, σε μόνο 5.000 μπουκάλια παγκοσμίως. Η τιμή του φτάνει τα €1.000 και η ηλικία του τα 18 χρόνια, ενώ η γήρανσή του πραγματοποιήθηκε σε βαρέλια από το ιαπωνικό ξύλο Mizunara, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα περιζήτητο τύπο δρυός.

    Το Yamazaki Mizunara Cask 2017 αποτελείται από ένα μείγμα 100 διαφορετικών blends και έχει πλούσια γεύση. Έχει έντονη τη μυρωδιά του ξύλου και της κανέλας, ενώ η γεύση του θυμίζει κάτι από εσπεριδοειδή με νότες καρύδας. Η ετικέτα της φιάλης του είναι από 100% χειροποίητο χαρτί Echizen, που παράγεται μέσω αργής διαδικασίας ξήρανσης σε ξύλινες σανίδες (παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδος).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρία αθηναϊκά μαγαζιά με πεντανόστιμα pancakes κοντά στο κέντρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρία μαγαζιά για νόστιμο brunch που δεν γνωρίζατε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία μαγαζιά με ενδιαφέρουσα διακόσμηση κοντά στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ