• City Stories

    4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Ο Οκτώβριος συνεχίζει να μας κρατά σε επαφή με την αγαπημένη έβδομη τέχνη και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ταινίες-σταθμούς στην ιστορία του κινηματογράφου και γενικώς μας προσφέρει μια πληθώρα ταινιών για όλα τα γούστα, ακόμη και για τα μικρά παιδιά. Διαλέξτε την προβολή που σας ταιριάζει και περάστε ένα όμορφο βράδυ μπροστά από τη μεγάλη οθόνη, με παρέα ή χωρίς. Συγκεντρώσαμε παρακάτω πέντε ταινίες που θα προβληθούν αυτή τη βδομάδα σε διάφορους χώρους με ελεύθερη είσοδο:

    nick cave

    1. The Road To God Knows Where στο Ινστιτούτο Γκαίτε:

    Η ταινία The Road To God Knows Where (Ο δρόμος για ένας Θεός ξέρει που) παρουσιάζει τους Nick Cave & The Bad Seeds, που περιοδεύουν στις ΗΠΑ (Φεβρουάριος/Μάρτιος 1989). Ο Uli M Schüppel, στενός φίλος των μουσικών, καταγράφει το ταξίδι, τον καθημερινά επαναλαμβανόμενο κύκλο της περιοδείας, που περιελάμβανε απανωτές εμφανίσεις και 24 συναυλίες σ’ έναν και μόνον μήνα.

    Ο Βερολινέζος σκηνοθέτης και παραγωγός Uli M Schüppel (Ούλι Σύπελ) είναι φέτος μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος “Μουσική & Φιλμ” του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20.30

    Χώρος:
    Ινστιτούτο Γκαίτε
    Ομήρου 14-16, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    la notte

    2. La Notte στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

    Στο πλαίσιο του 2ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας, το ΚΠΙΣΝ συνδιοργανώνει και φιλοξενεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Ιταλό σκηνοθέτη και κινηματογραφικό παραγωγό Michelangelo Antonioni με τις προβολές των ταινιών του. Ο Antonioni συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους του σύγχρονου κινηματογράφου και στη γενιά των κινηματογραφιστών που χρησιμοποίησαν την κάμερα για να αναδείξουν τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της αστικής τάξης της εποχής τους.

    Ημερομηνία:
    Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    21.00

    Χώρος:
    ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    τσαρλι τσαπλιν

    3. Μοντέρνοι Καιροί στο Χυτήριο: Η ευφυής και προφητική παρακαταθήκη του Τσάρλι Τσάπλιν πάνω στην παράνοια της βιομηχανικής εποχής, της σύγχρονης κοινωνίας και της τεχνολογικής προόδου. Με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Πολέτ Γκοντάρ, Τσέστερ Κόνκλιν και Χένρι Μπέργκμαν, η ιστορία βασίζεται στον έρωτά του με μια ορφανή κοπέλα του δρόμου και τα όνειρά τους για μια ζωή μακριά από τον αστικό εφιάλτη της μοντέρνας κοινωνίας.

    Ημερομηνία:
    Πέμπτη 5 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    18.30 – 20.00

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    άγριες φράουλες

    4. Άγριες Φράουλες στο Χυτήριο:

    Ένα από τα αριστουργήματα του Ίνγκμαν Μπέργκμαν πρόκειται να προβληθεί στην κλειστή αίθουσα του Χυτηρίου. Η ταινία βασίζεται στην αυτοκριτική και τον απολογισμό ενός αλαζόνα, ιδιότροπου, τσιγκούνη, εγωιστή και ψυχρού υπέργηρου γιατρού, που μοναδική συντροφιά των τελευταίων χρόνων της ζωής του είναι η οικιακή του βοηθός.  Με τους: Βίκτορ Σιέστρομ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Άντερσον.

    Ημερομηνία:
    Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20.40 – 10.15

    Χώρος:
    Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    ζουζούνια

    5. Ζουζούνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

    Το Park Your Cinema Kids λίγο πριν ολοκληρωθεί για φέτος, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν μερικές από τις πιο αγαπημένες παραγωγές ψηφιακού animation. Για τους γονείς και τα παιδιά τους, είναι ένας όμορφος τρόπος να περάσουν χρόνο μαζί και να διασκεδάσουν στον όμορφο χώρο του ΚΠΙΣΝ.

    Ημερομηνία:
    Σάββατο 7 Οκτωβρίου

    Ώρα:
    20.00

    Χώρος:
    Ξέφωτο – Πάρκο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία μπαρ στο κέντρο με happy hour και cocktails από 5 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ