• AUTO

    Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Hyundai i30

    Hyundai i30


    Σχεδιάστηκε στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Hyundai Motor Europe στο Rüsselsheim, παράγεται στο Nošovice της Τσεχικής Δημοκρατίας και έχει δοκιμασθεί στην πίστα του Nürburgring.

    Η τρίτη γενιά i30 κατασκευάστηκε στην υποδομή που η εταιρεία έχει αναπτύξει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να συνεχίσει την επιτυχία των δύο προηγούμενων γενιών του i30, οι οποίες έχουν πουλήσει περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2008.

    Hyundai i30«Το Νέο i30 είναι το πιο σημαντικό αυτοκίνητο για τη Hyundai στην Ευρώπη, στηρίζοντας τον στόχο μας να αποτελέσουμε την νούμερο ένα Ασιατική μάρκα αυτοκινήτων» δήλωσε ο κ. Thomas Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe και συμπλήρωσε ότι «Με το Νέο Hyundai i30 θέλουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη ιστορία μας και να επιτύχουμε περαιτέρω οργανική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

    Το νέο i30 θα παράγεται στο Hyundai Motor Manufacturing Czech στο Nošovice της Τσεχικής Δημοκρατίας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και την παραγωγή της πρώτης γενιάς i30 το ίδιο έτος. Έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής άνω των 300.000 αυτοκινήτων και πληροί υψηλότατα πρότυπα ποιότητας που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών, επιτρέποντας στην Hyundai Motor να προσφέρει την κορυφαία 5-ετή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το 100% της παραγωγής περνά από πλήρη ποιοτικό έλεγχο, αφού κάθε Νέο i30 οδηγείται σε δοκιμαστική πίστα του εργοστασίου προτού φορτωθεί για τις χώρες προορισμού.

    Hyundai i30

    Εξελίσσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai με μια διαχρονική και γλυπτική σχεδίαση που συνδυάζει ακριβείς, χυτές γραμμές και εκλεπτυσμένες πλούσιες επιφάνειες. Ο συνδυασμός της εξαιρετικής λειτουργικότητας, όπως μεγάλοι χώροι, καλή ορατότητα και άνεση συμπληρώνεται από μια ευχάριστη και με αυτοπεποίθηση σχεδιαστική έκφραση. Η Hyundai Motor εισάγει ένα νέο στοιχείο σχεδιασμού στο εμπρός μέρος: την Cascading Grille, η οποία αποτελεί τη νέα ταυτότητα για τα μελλοντικά μοντέλα της οικογένειας Hyundai.

    Διαθέτει μια σειρά μικρών υπερ-τροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων που προσφέρουν μια δυναμική και αποτελεσματική εμπειρία οδήγησης. Υπάρχουν τρεις βενζινοκινητήρες και ένας κινητήρας ντίζελ. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) για αυξημένη απόδοση. Οι επιλογές βενζινοκίνησης περιλαμβάνουν τον ολοκαίνουριο υπερ-τροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.4 T-GDI με 140 ίππους, τον υπερ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0 Τ-GDI με 120 ίππους ή τον 1,4 MPI τεσσάρων κυλίνδρων με 100 ίππους.

    Hyundai i30

    Η πετρελαιοκίνηση προσφέρεται από έναν υπερ-τροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6-λίτρων (U-II CRDi), διαθέσιμο με 95, 110 και 136 ίππους, ισχυρή ροπή από 28 κιλά και κατανάλωση καυσίμου από 3,6 l /100 km* και εκπομπές CO2 από 95 g/km*. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6MT) είτε με το αποτελεσματικό και άμεσης απόκρισης επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) της Hyundai.

    Οι κινητήρες diesel U-II όσο και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.4 MPI ξεχωρίζουν στα δεδομένα της κατηγορίας καθώς προβλέπουν πρόγραμμα τακτικής συντήρησης μόλις ανά δύο έτη ή 30.000χλμ (όποιο έρθει πρώτο) ενώ οι υπερ-τροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης έχουν το αναμενόμενο πρόγραμμα ανά έτος ή 15.000χλμ (όποιο έρθει πρώτο).

    Σε κάθε περίπτωση, η φροντίδα του νέου i30 ανά έτος είναι δεδομένη χάρη στο προνομιακό δωρεάν 5ετές πρόγραμμα ετησίων οπτικών ελέγχων καλής λειτουργίας που μπορεί να διενεργήσει κάθε κάτοχος Νέου Hyundai i30 στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Hyundai Ελλάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινητήρας EcoBoost 1.0 της Ford: Αναδείχθηκε ‘Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς’ για 6η Συνεχή Χρονιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξί: Ανανέωση του στόλου ή επέκταση του ορίου απόσυρσης;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Jaguar XF Sportbrake και ο Murray



    ΣΧΟΛΙΑ