• Mononews TV

    Bill Gates: Οι ελπίδες του για την μετά κορονοϊό εποχή

    • NewsRoom

    Την αισιοδοξία του για την καταπολέμηση της πανδημίας εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο VOX.

    Από το 2015, ο Gates είχε προειδοποιήσει για μια ενδεχόμενη πανδημία και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε στον πλανήτη.

    Πέντε χρόνια μετά οι φόβοι και οι ανησυχίες του έγιναν πραγματικότητα. Σήμερα ο δημιουργός του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, εκφράζει τις ελπίδες του για την ανάκαμψη των εθνών μετά την πανδημία, συγκρίνοντας την κατάσταση με εκείνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    «Ελπίζω η πανδημία να φέρει τον κόσμο κοντά. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποφύγαμε με επιτυχία την διεξαγωγή ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι φοβερό, γιατί δεν έχουμε χρησιμοποιήσει κανένα πυρηνικό όπλο σε καμία μάχη. Είναι κάτι που καταφέραμε παραμένοντας ενωμένοι», τόνισε ο Gates.

    «Είναι ένα τραγικό συμβάν. Ό,τι καλό και να αποφέρει, δεν πρόκειται να ισοσταθμίσει τα προβλήματα που προκάλεσε. Η έξαρση της ασθένειας σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι τεράστια και δεν περίμενα έναν τόσο μεγάλο απολογισμό νεκρών», δήλωσε ο ίδιος.

    Στη συνέχεια ο Gates τόνισε τη σημασία των τεστ για τον ιό, τα οποία στις χώρες όπου έγιναν από την αρχή, όπως Ταϊβάν και Νότια Κορέα, πρόλαβαν τα χειρότερα.

    Οι προηγούμενες επιδημίες των ιών SARS το 2002-2003 δεν «χτύπησαν» ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Αντίθετα υπήρξαν πολλά κρούσματα στην Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα, κάτι που τις είχε ήδη προετοιμάσει κατάλληλα για την πανδημία του 2020.

    Ο Bill Gates αναφέρθηκε, όμως, και στις τρίτες χώρες του κόσμου, όπως την Ουγκάντα, όπου ο πληθυσμός είναι μεγάλος και η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων είναι δύσκολη υπόθεση.

    Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να χειριστεί μια τραγική κατάσταση και να την ξεπεράσει.



    ΣΧΟΛΙΑ