• City Stories

    Ο Βασίλης Σπανούλης εξηγεί γιατί έφυγε από τον ΠΑΟ για τον Ολυμπιακό

    Σπανούλης


    Τους λόγους που αποφάσισε να αφήσει τον Παναθηναϊκό για χάρη του Ολυμπιακού εξηγεί ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ των ερυθρολεύκων Βασίλης Σπανούλης, σε συνέντευξή του για ένα αφιερωματικό ντοκιμαντέρ.

    «Από όταν ήμουν ακόμα παιδί δεν ήθελα να είμαι με τον καλύτερο, με τον πιο επιτυχημένο. Μου άρεσε να είμαι σε ομάδες που ήθελαν να γίνουν από δεύτερες πρώτες, ή από την τρίτη θέση να πάνε στη δεύτερη. Να είμαι εγώ μέρος της επιτυχίας τους. Από όταν ήμουν παιδί το όνειρο μου ήταν να παίζω πάντα σε τέτοιες ομάδες. Όταν πήρα την απόφαση η βασική διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ήταν αυτή», εξηγεί ο Βασίλης Σπανούλης.

    Παρακολουθώντας στην τηλεόραση σημαντικά καλάθια που έχει πετύχει απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Σπανούλης θυμάται: «Αυτό είναι το πρώτο μου μπάζερ μπίτερ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τόσο σημαντικό όσο άλλα σουτ που έχω πετύχει αλλά ήταν κρίσιμο γιατί επρόκειτο για παιχνίδι του top 16. Οι περισσότερες φάσεις είναι από αγώνες με τον Παναθηναϊκό γιατί μεταξύ μας παίζουμε μέχρι και δέκα φορές κάθε χρόνο.»

    Όσον αφορά τους περσινούς τελικούς, ο Σπανούλης είπε:  «Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά αυτό είναι που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων. Δεν επέλεξα να κάνω την ίδια κίνηση, έκανα κάτι διαφορετικό. Ήταν σίγουρα σημαντικές αποφάσεις αλλά μπορούμε να δούμε και φάσεις που δεν κερδίσαμε. Είδαμε μόνο τις καλές στιγμές.»

    Αναφορικά με τη στιγμή που έδειξε τα αφτιά του μπροστά από τους φίλους του Παναθηναϊκού, ο Β. Σπανούλης ανέφερε: «Έτσι εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου. Πολλές φορές δεν ξέρεις τι κάνεις εκείνη τη στιγμή και το κάνεις απλά και μόνο επειδή είσαι ενθουσιασμένος. Είσαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος και ξέρεις πανηγυρίζεις με κάποιον τρόπο πέραν του φυσιολογικού.»

    Για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης το  2012 και την μεγάλη ανατροπή, ανέφερε: «Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσαμε να συνέλθουμε γιατί δεν παίζαμε έτσι όπως μπορούσαμε. Ο κόουτς (Ντούσαν Ίβκοβιτς) μας έκανε να καταλάβουμε πως έπρεπε να δώσουμε τα πάντα γιατί αυτή ίσως και να ήταν η τελευταία μας ευκαιρία για τον τίτλο”, αναφέρει αρχικά ο Σπανούλης ενώ εξηγεί ότι: “Πριν σουτάρει τη 2η βολή ο Σισκάουσκας είπα στους συμπαίκτες μου να μου δώσουν τη μπάλα όποιος και αν πάρει το ριμπάουντ. Ένιωθα ήρεμος, είχα αυτοπεποίθηση και ήμουν έτοιμος να πάρω τη σωστή απόφαση. Είδα τον Πρίντεζη στο σωστό σημείο και ήταν ο καλύτερος παίκτης στη θέση του για να τελειώσει με τον δικό του τρόπο, με φλόουτερ.»

    Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψωνίδου: «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή πως θα είναι η γυναίκα της ζωής μου. Η Ολυμπία είναι σπουδαία προσωπικότητα, είναι ξεχωριστός άνθρωπος και με βοηθάει πολύ στη ζωή μου. Είναι υπέροχη σύντροφος, υπέροχη σύζυγος και μητέρα. Μπορεί και με εμπνέει συνεχώς”, ενώ για τον αδερφό του, Δημήτρη, τονίζει πως: “Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου. Με έχει κάνει σκληρό στη ζωή και στο παρκέ. Όπως η μητέρα μου είχε διπλή δουλειά, της μητέρας και του πατέρα, έτσι και ο αδερφός μου.»

    Για την μητέρα του εξηγεί: «Η μητέρα μου αφιέρωσε όλη της τη ζωή σε εμένα και τον αδερφό μου μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Προσπαθώ να την έχω πάντα μαζί μου, είναι κάτι το απίστευτο.»

    Τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στην αγάπη του για το μπάσκετ: «Όταν ήμουν 10 ή 11 ετών όλοι έπαιζαν μπάσκετ. Τότε κατάλαβα πως έχω κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους, πως μπορώ και παίζω καλύτερα.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξέφυγε και πάλι ο δραπέτης των φυλακών που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με σπρέι πιπεριού
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο« τσακίρ κέφι» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής – Δείτε τον να χορεύει ζεϊμπέκικο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ