• City Stories

    Νίκη γοήτρου για την ΑΕΚ, κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι

    • NewsRoom


    ,

    Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Μάλιστα ο Ολυμπιακό ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, έπειτα από αποβολή του Μποτία.

    Μπορεί η διαφορά των δύο να ήταν στους 21 βαθμούς πριν τον αγώνα, υπέρ του Ολυμπιακού, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλει το σχέδιο της στον αγώνα και να πάρει μια νίκη που την κρατά «ζωντανή» στη μάχη για τα play off.

    Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το ματς κρίθηκε στο 34΄. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Αϊντάρεβιτς το εκτέλεσε και ο Ντα Κόστα που σηκώθηκε στο τείχος άλλαξε με κεφαλιά την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Λεάλι (1-0).

    Οι Πειραιώτες προσπάθησαν στο β΄ μέρος να πιέσουν για την ισοφάριση και στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης έβαλαν κάτω τη μπάλα και προσπάθησαν να «τρυπήσουν» από τα πλάγια την άμυνα της ΑΕΚ. Δε βρήκαν ανοιχτούς διαδρόμους και μετά τη μία ώρα παιχνιδιού η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε.

    Η αποβολή του Μποτία στο 75ο λεπτό έγειρε την πλάστιγγα του αγώνα προς τη μεριά της ΑΕΚ. Με σωστή διαχείριση οι παίκτες του Χιμένεθ έφτασαν στη μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στην δεύτερη εφετινή τους ήττα στη Super League, και αυτή εκτός έδρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευ. Τσακαλώτος: Τι τον προέτρεψε ο πιλότος που τον μετέφερε στις Βρυξέλλες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανονικά θα λειτουργεί ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ