• City Stories

    Καλό μήνα! Δείτε πώς να φτιάξετε τον δικό σας ”Μάρτη” (video)

    Μάρτης


    Μήπως αναρωτηθήκατε γιατί σήμερα φορούν  κόκινο-άσπρο βραχιολάκι; Η απάντηση έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια! Σήμερα, μπήκε ο Μάρτης, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης κάτι που σημαίνει ότι η ημέρα μεγαλώνει και ο ήλιος θα καίει πιο πολύ. Υποτίθεται, λοιπόν, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, ότι αυτό το βραχιολάκι προστατεύει από την ιδιαίτερα βλαβερό ήλιο της Άνοιξης.

    Και μπορεί όλοι να ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι μόνο το αντηλιακό μας που φοράμε χειμώνα-καλοκαίρι χωρίς διακοπή προστατεύει το δέρμα μας και την υγεία μας, αλλά επειδή μας αρέσουν τα έθιμα φτιάχνουμε μόνοι μας το υπέροχο βραχιολάκι του Μάρτη.

    Η κατασκευή του «Μάρτη» είναι πολύ απλή.

    Όπως γράφει και το edu.klimaka.gr χρειάζονται μόνο δύο κλωστές κεντήματος, μία κόκκινη και μία άσπρη. Κάνεις από έναν κόμπο στη μία άκρη της καθεμιάς, τη στερεώνεις κάπου με μια καρφίτσα και βάζοντάς την ανάμεσα στις παλάμες σου τη στρίβεις όσο γίνεται περισσότερο.

    Όταν στριφτεί καλά την κομπιάζεις και απ’ την άλλη άκρη της. Επαναλαμβάνεις με τη δεύτερη κλωστή. Όταν είναι έτοιμες oι στριμμένες τις πιάνεις μαζί -κόκκινη και άσπρη- και τις τεντώνεις. Σε μια στιγμή, τις αφήνεις απ’ τη μια άκρη και μπλέκονται από μόνες τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Ιαβέρης: «Είχε χαθεί ο έλεγχος. Η Porsche του Βακάκη έτρεχε με 200» – (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόστολος Βακάκης: Ο πολυτάραχος βίος του Mr. Jumbo – Από την προσφυγιά έως τον χαμό του γιου του (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανδρέας Γεωργακόπουλος: Αυτός ήταν ο συνεπιβάτης της μοιραίας Porsche του Βακάκη



    ΣΧΟΛΙΑ