• City Stories

    Μια σύγχρονη κατοικία που ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες του μινιμαλισμού (pics)

    • NewsRoom


    H ιδιωτική κατοικία είναι χτισμένη στο κέντρο μιας ιστορικής λεωφόρου, στην καρδιά της πόλης Χάιφα στο Ισραήλ, όπου τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα με Bauhaus αισθητική από τη δεκαετία του ‘50. To συγκεκριμένο στιλ βασίζεται στον αφαιρετικό σχεδιασμό και χαρακτηρίζεται από ομοιομορφία στα χρώματα και απλότητα στις γραμμές, τα τελειώματα και τις όψεις. Αν και χτισμένη πολλές δεκαετίες αργότερα, η κατοικία συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό, διατηρώντας παράλληλα την αύρα της εποχής Bauhaus με μια μοντέρνα ματιά.


    Στην προσπάθεια να την εντάξουν οι αρχιτέκτονες αρμονικά στον ιστορικό δρόμο, έδωσαν μεγάλη προσοχή στην όψη της και επέλεξαν να γίνει σχεδόν ανώνυμη και απρόσωπη, κλειστή και χωρίς περιττές διακοσμήσεις. Αντίθετα, στο εσωτερικό της η κατοικία ακολουθεί έναν ελεύθερο σχεδιασμό, όπου τα δωμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο γύρω από έναν απίθανα άνετο κεντρικό χώρο. Το ελεύθερο ύψος, που είναι όσο ολόκληρο το ύψος του κτίσματος, και η διάφανη πρόσοψη, που βλέπει προς την εσωτερική αυλή ώστε να δέχεται άπλετο φυσικό φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δημιουργούν ένα υπέροχα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με απόλυτη εξωστρέφεια και ταυτόχρονα, ποιότητα και διαχρονικότητα.


    Το σπίτι σχεδιάστηκε γύρω απ’ αυτόν τον άνετο, κοινόχρηστο χώρο που γίνεται το σημείο σύνδεσης, προσφέροντας θέα τόσο στα διαφορετικά σημεία του, όσο και στην κεντρική αυλή με την πισίνα. Ο βασικός τοίχος του συγκεκριμένου χώρου ντύθηκε με εμφανή πάνελ από μπετόν, ενώ μια τεράστια βιβλιοθήκη γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο του. Η αρχιτεκτονική και το interior design συνδυάζουν μια έντονη σχέση με το φως και τον αέρα, διατηρώντας μια άμεση συνέχεια του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Τα χρώματα, από λευκό έως γκρι, διακόπτονται από επιφάνειες ντυμένες με ξύλινα πάνελ σε ράγες. Απλές, καθαρές γραμμές στο σχεδιασμό και το φως παίζουν τους βασικούς ρόλους στο interior design.

     

    Οι σκιές και το γεωμετρικό φως δημιουργούν ενδιαφέροντα παιχνίδια στις οριζόντιες και τις κάθετες επιφάνειες από διαφορετικά υλικά του σπιτιού, προσδίδοντας ιδιαίτερα ατμοσφαιρική διάθεση στο εσωτερικό του. Και στο εξωτερικό, ο σχεδιασμός του περιβάλλοντα χώρου, σε συνδυασμό με τη διαχείριση της μοντέρνας στέγασης, προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Φωτογραφία: Amit Geron

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα φέρετε το παριζιάνικο στιλ στο σπίτι σας: 3 απλές συμβουλές διακόσμησης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ροζ και πράσινο: Μεταμορφώστε το σπίτι με τον πιο hot συνδυασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα όμορφο ξενοδοχείο στο Λουτράκι με αισθητική και θέα στον Κορινθιακό Κόλπο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ