• City Stories

    Πώς θα φέρετε το παριζιάνικο στιλ στο σπίτι σας: 3 απλές συμβουλές διακόσμησης (pics)

    • NewsRoom


    Το συνώνυμο της γαλλικής αισθητικής είναι σίγουρα το απαράμιλλο στιλ, πράγμα που επιβεβαιώνεται περίτρανα και στον τομέα του interior design, αφού το σύγχρονο με το κλασικό στοιχείο συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μινιμαλιστικές γραμμές στη διακόσμηση με vintage πινελιές από άλλες εποχές. Μπορείτε κι εσείς να φέρετε το γαλλικό decor στο σπίτι σας και να το ανανεώσετε με έξυπνες κι εύκολες ιδέες, ώστε να δημιουργήσετε κομψότατους χώρους με παριζιάνικη αύρα. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω tips και εμπνευστείτε ελεύθερα!

    Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα

    Σ’ ένα παριζιάνικο σπίτι τα χρώματα, δε δημιουργούν «φασαρία» στον χώρο, αλλά καταφέρνουν να το διατηρήσουν chic και λιτό. Όλα είναι θέμα ισορροπίας. Αντίθετα, θα δείτε μία neutral παλέτα με γήινες αποχρώσεις, όπως μπεζ, καφέ, ώχρα, λευκό ή μαύρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε τους τοίχους του σπιτιού σας σε λευκό χρώμα, ώστε να κάνουν πιο φωτεινό τον χώρο και να «παίξετε» με άλλα ουδέτερα χρώματα. Επιλέξτε vintage ξύλινα έπιπλα ή εντυπωσιακούς οff-white καναπέδες-γωνία. Εμπλουτίστε τον χώρο με μαξιλάρια σε καστανές αποχρώσεις για την τέλεια αντίθεση. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλιά με earthy patterns, τα οποία μπορείτε να «παντρέψετε» με μονόχρωμα έπιπλα.

    Επενδύστε σε έπιπλα-αντίκες

    Από την αρχιτεκτονική μέχρι και τα αμέτρητα μουσεία, μια βόλτα στους δρόμους της εμβληματικής, γαλλικής πρωτεύουσας σίγουρα σας γεμίζει έμπνευση και ιδέες διακόσμησης. Αν θέλετε λοιπόν να χαρίσετε στο σπίτι σας λίγη από την αίγλη και την ιστορική φινέτσα της Πόλης του Φωτός, κάντε μία βόλτα σε καταστήματα με παλιές αντίκες, που θα δώσουν έναν ρετρό αέρα στο σαλόνι σας, χαρίζοντάς του αριστοκρατικό αέρα. Επίσης, εάν είστε σε διαδικασία που αλλάζετε το πάτωμα του σπιτιού σας, προτιμήστε το παρκέ, το οποίο είναι «ζεστό» και απογειώνει αυτόματα κάθε decor αντικείμενο. Plus, μη φοβηθείτε να εντάξετε τα vintage έπιπλα και σε άλλους χώρους του σπιτιού, όπως το υπνοδωμάτιο και στην κουζίνα. Σκεφτείτε μόνο πόσο όμορφο θα είναι ένα ξύλινο boudoir-αντίκα σε μία ολόλευκη κρεβατοκάμαρα!

    Φέρτε τον ρομαντισμό με blush τόνους στον χώρο

    Καθώς η Γαλλία είναι μία απόλυτα μαγική και ρομαντική χώρα, δεν μπορούν να λείπουν τα παραμυθένια στοιχεία από κανένα parisian style σπίτι. Αυτό θα το καταφέρετε με blush αποχρώσεις, όπως το παλ ροζ ή το rose gold. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να βάλετε στο σαλόνι σας έναν μεγάλο ολόσωμο καθρέφτη με περίγραμμα σε ροζ-χρυσό χρώμα, το οποίο μάλιστα θα μεγαλώσει και τον χώρο σας. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε coffee table books παρόμοιας απόχρωσης. Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε μία ροζ πολυθρόνα, που θα δώσει μία κομψή και ταυτόχρονα ζωηρή νότα στο μινιμαλιστικό σκηνικό του σπιτιού σας.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ροζ και πράσινο: Μεταμορφώστε το σπίτι με τον πιο hot συνδυασμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα απλό, ήρεμο και όμορφο σπίτι στην Αντίπαρο, σε άμεση επαφή με τη φύση (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια «κρυμμένη» και μυστηριώδης κατοικία στη Σέριφο που θα σας γοητεύσει (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ