• City Stories

    Λογοτεχνικός περίπατος “Κώστας Μόντης – Βαδίζοντας στα χνάρια του ποιητή”

    • NewsRoom


    Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, το Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιεί, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, λογοτεχνικό περίπατο με θέμα «Κώστας Μόντης. Βαδίζοντας στα χνάρια του ποιητή».

    Ο Κύπριος ποιητής Κώστας Μόντης, ένας από τους μεγάλους της Ελληνικής Ποίησης, έζησε, ως φοιτητής της Νομικής Σχολής, στην Αθήνα. Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου στις 10:30 το πρωί. Με ξεναγό την Παυλίνα Ραουζαίου, βαδίζοντας στα χνάρια του ποιητή, οι συμμετέχοντες θα ανιχνεύσουν βιωματικά, στο κέντρο της πόλης, τους τόπους και τους χώρους στους οποίους έζησε και κατέγραψε ποιητικά.

    Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στις 12.00 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου, στο Σύνταγμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα και να συζητήσουν για το έργο του Κώστα Μόντη, με τη φιλόλογο Ελένη Αντωνιάδου και τον διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας Κωστή Δανόπουλο, ενώ για τον Κώστα Μόντη θα μιλήσει με σύντομη παρέμβασή του και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

    Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και η ομότιτλη έκδοση, «Κώστας Μόντης. Βαδίζοντας στα χνάρια του ποιητή», που κυκλοφορεί από την ΑΙΠΕΙΑ, Σπίτι της Κύπρου και (.poema..) εκδόσεις και περιλαμβάνει τα πρακτικά ημερίδας που διοργάνωσε το Σπίτι της Κύπρου, σε συνεργασία με το Κοινωφελές, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα Κώστας Μόντης, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, στο πλαίσιο του Έτους Μνήμης Κώστα Μόντη.

    Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018:

    – 10:30 π.μ: Λογοτεχνικός Περίπατος
    Αφετηρία στη συμβολή οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου

    – 12:00 μ.μ: Παρουσίαση της ομότιτλης έκδοσης και συζήτηση
    Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Δήλωση συμμετοχής για τον λογοτεχνικό περίπατο, στα τηλέφωνα 210 37 34 915, 210 37 34 934. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση: Περίπατος 5χλμ περιμετρικά του Λόφου Φιλοπάππου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Burger Fest Athens: Το μεγαλύτερο food festival επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πρώτο Μeet Market της φετινής σεζόν είναι εδώ και κινείται σε gypsy ρυθμούς!



    ΣΧΟΛΙΑ