ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πεντανόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα πομοντόρο και κεφτεδάκια από τον διάσημο σεφ Έκτορα Μποτρίνι που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι
2 φέτες ψωμί για τοστ gluten free
100 γρ.γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
750 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
100 γρ. τυρί τριμμένο
400 γρ. ζωμό κρέατος
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό τριμμένο
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες
Βάζουμε το ψωμί μέσα στο γάλα να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το σκόρδο, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το τυρί, το ψωμί που έχουμε στύψει, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με αυτό πλάθουμε 20 κεφτεδάκια.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια και να έχει στύψει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα.
Πηγή: botrini.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρυζόγαλο: Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις υπέροχες συνταγές για σπιτική πίτσα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή – παραλλαγή: Παστίτσιο με πένες, γρήγορο και αλλιώτικο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima bank: Τα μεγέθη της τράπεζας που οδήγησαν στην επιτυχία της υπερκάλυψης του ομολόγου κατά 11 φορές
- Sani/Ikos: Με τη σύμφωνη γνώμη της αυτοδιοίκησης προχωρά η επένδυση 400 εκατ. στη Χαλκιδική
- Τέλος ο επίμονος πωλητής της Πειραιώς, όλα έτοιμα για Intralot, ο θρίαμβος του Τάνι, οι νέες περιπέτειες του «νταλαβεριτζή Δόκτωρα», η οργή στις Σπέτσες, τι συμβαίνει με τους εφοπλιστές Ιγγλέση, και το dinner party των Khoury
- Motor Oil: Σταθερά αναπτυξιακή πορεία- Επενδύσεις 500 εκ. το 2025
