• City Stories

    Κώστας Γαβράς: Η ταινία για Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Φεστιβάλ Βενετίας

    κωστας γαβρας

    Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι Στο Δωμάτιο»


    Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία του Κώστα Γαβρά στο Φεστιβάλ της Βενετίας

    Έντονη θα είναι η ελληνική παρουσία στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας, καθώς θα συμμετέχουν δύο ελληνικές παραγωγές. Πρόκειται για την ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά με τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», αλλά και η ταινία μεσαίου μήκους με τίτλο «Ηλεκτρικός Κύκνος» από την ανερχόμενη Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη.

    Η πολυαναμενόμενη ταινία του Κώστα Γαβρά είναι βασισμένη σε βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017, με θέμα το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο.

    H ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

    Ταινία «εποχής» πλέον, το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» θα κάνει την πρεμιέρα του με τον πρωταγωνιστή και εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται και στην ελληνική Βουλή με το δικό του κόμμα, τη Μέρα 25, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική που προφανώς είχε στο εκλογικό σώμα.

    Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην ταινία φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει, σύμφωνα με επιθυμία του Κώστα Γαβρά.

    Έτσι, ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

    Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

    To 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου του 2019 στο Λίντο της Βενετίας.

    Ο Χρήστος Λούλης ενσαρκώνει τον Γιάνη Βαρουφάκη

    Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

    «Τιμή για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του επεφύλαξε η ανακοίνωση του προγράμματος του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

    Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχει εκτός συναγωνισμού με τη μεσαίου μήκους ταινία της “Ηλεκτρικός Κύκνος”.

    Η ταλαντούχος ανερχόμενη Ελληνίδα δημιουργός παραμένει άξια πρέσβειρά μας στα διεθνή κινηματογραφικά σαλόνια.

    Μικρού μήκους ταινίες της έχουν πάρει μέρος σε κορυφαίες φεστιβαλικές διοργανώσεις όπως των Καννών και του Βερολίνου.

    Η Ελλάδα, χάρις στον βετεράνο και πολυβραβευμένο Κώστα Γαβρά, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στη βενετσιάνικη Μόστρα. Η τελευταία ταινία του, “Ενήλικοι στο δωμάτιο”, με θεματική το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ.

    Μέρος της γυρίστηκε στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων ηθοποιών».



    ΣΧΟΛΙΑ