• City Stories

    Κέρκυρα: Αυτή η κατοικία είναι χτισμένη στην άκρη του γκρεμού και κόβει την ανάσα (pics)


    Υπάρχει ένα πολύ εντυπωσιακό σπίτι στην δυτική πλευρά του όμορφου νησιού της Κέρκυρας, το οποίο πραγματικά κόβει την ανάσα! Πρόκειται για μια μεγάλη και πολύ ιδιαίτερη κατοικία, η οποία φέρει το όνομα “the midnight stars” και φιλοξενείται στο Designboom. Το όνομα ταιριάζει απόλυτα στο σπίτι αυτό, καθώς, λόγω της απομακρυσμένης και ερημικής τοποθεσίας του, δεν υπάρχουν άλλα κτίρια γύρω και έτσι το βράδυ ο έναστρος ουρανός απλώνεται ανεμπόδιστα πάνω και μπροστά από την κατοικία.

    Η κατοικία, η οποία βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, έχει έκταση 300 τ.μ. και είναι χτισμένη σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων, γεμάτων με ελαιόδεντρα. Η αίσθηση της απομόνωσης είναι πολύ έντονη, ενώ δεν μπορεί να παραλείψει κανείς την απέραντη και πανοραμική θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος. Το σπίτι νέου σχεδίου, που θα συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κέρκυρας με το σήμερα.

    Μπαίνοντας κανείς από την κύρια είσοδο, οδηγείται σε έναν μεγάλο και ημι-υπαίθριο χώρο με χαρακτηριστικούς θόλους. Σ΄αυτό το σημείο του σπιτιού βρίσκεται η κουζίνα και η τραπεζαρία, ενώ είναι έντονη η παρουσία του λευκού τσιμέντου στο δάπεδο και τους τοίχους. Ένα άλλο υλικό που έχει έντονη παρουσία είναι το επιστρωμένο σκυρόδεμα, που συναντά κανείς στο εξωτερικό μέρος της κατοικίας και συγκεκριμένα στο αίθριο και την πισίνα.

    Στην κατοικία του “the midnight stars” υπάρχει, βέβαια, και η κύρια κρεβατοκάμαρα, όπως και ένα δωμάτιο επισκεπτών, όπου και τα δύο έχουν θέα την πισίνα. Το εσωτερικό του σπιτιού έχει σχεδιαστεί με καμπυλωτές οροφές και έτσι οι θόλοι, τα τόξα και οι καμάρες αποτελούν ένα στοιχείο που συναντά ο επισκέπτης σε διάφορους χώρους του σπιτιού, τόσο εντός όσο και εκτός, όπως είδαμε προηγουμένως. Πρόκειται, πραγματικά, για μια πολύ παράξενη κατοικία με απόκοσμη ομορφιά!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H_orizon: Το παράξενο και εντυπωσιακό σπίτι στην Πάρο που ενώνεται με τον ορίζοντα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εντυπωσιακή πολυτελής κατοικία που αποτελεί το «κρυμμένο κόσμημα» της Κέρκυρας! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύο πανέμορφες εξοχικές κατοικίες με κυκλαδίτικα στοιχεία στην Πάρο (10 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ