• City Stories

    Και ξαφνικά… Πετράλωνα: Βρήκαμε τα 9 ωραιότερα μαγαζιά στην πιο εναλλακτική και vintage γειτονιά διασκέδασης

    • Contributor
    Πετράλωνα


    Μια  συνοικία εργατική, που όμως τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται ολοένα και αποτελεί πλέον ένα από τα καινούργια στέκια διασκέδασης της νεολαίας.  

    Σε κάθε γωνιά των Κάτω Πετραλώνων ξεπηδούν  θέατρα,  πολυχώροι πολιτισμού, χαριτωμένα μπαράκια , αλλά και προσεγμένα εστιατόρια που  προσελκύουν το ενδιαφέρον των Αθηναίων.

    Η περιοχή άλλωστε βρίσκεται πολύ κοντά στο  Γκάζι κι αποτελεί μια εναλλακτική για όσους προτιμούν κάτι πιο ήσυχο για τις εξόδους τους.

    Τι μπορείτε να βρείτε στα Κάτω Πετράλωνα

    1) Andaman

    Ένα καλαίσθητο  κόκκινο κτίριο, που δικαίως θεωρείται το απόλυτο ταϊλανδέζικο εστιατόριο του κέντρου,  σας περιμένει  σε ένα μικρό δρομάκι, κάθετο στην Πειραιώς. Αν δεν είστε γνώστες  της συγκεκριμένης κουζίνας,  μην ανησυχείτε,   γιατί στον κατάλογο θα βρείτε  όλες τις  πληροφορίες που χρειάζεστε.

     Δοκιμάστε οπωσδήποτε  την πάπια Πεκίνου, για την οποία φημίζεται το κατάστημα, αλλά  και το Pad see ew, με τα πλατιά νούντλς.   Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε δεν έχετε παρά να παραγγείλετε το  spicy chicken.  Για τους πιο συντηρητικούς, υπάρχουν και μερικές συνταγές εμπνευσμένες από την κινέζικη κουζίνα , με την οποία είμαστε πιο εξοικειωμένοι. Στην μπάρα του Andaman μπορείτε να  απολαύσετε εκρηκτικά κοκτέιλ- πολλοί μάλιστα επισκέπτονται το εστιατόριο αποκλειστικά για ποτό, γιατί οι μοναδικοί συνδυασμοί που θα βρείτε εδώ αποτελούν σήμα κατατεθέν.  Tους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να το επισκεφτείτε για έναν ακόμα  λόγο: την υπέροχη ταράτσα, που πλημμυρίζει με έθνικ και τζαζ επιλογές.

    Πειραιώς 187 & Αλώπης

    Πηγή φωτογραφιών: Facebook

     2) Λαμπόρι

     Ένα παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο που το όνομά του είναι ένα λογοπαίγνιο σχετικά  με τον εργατικό χαρακτήρα που είχε παλιότερα η περιοχή.   Σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα  και κάθε μέρα μπορείτε να βρείτε  διαφορετικά πιάτα,  ή να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία από  μεζέδες. Δοκιμάστε την καπνιστή πέστροφα  με φρέσκο κρεμμυδάκι και σαλάτα οπωσδήποτε, ή  τη μοσχαρίσια γλώσσα με αρωματισμένο βούτυρο.  Φυσικά όλα τα πιάτα συνοδεύονται από ρακί ή τσίπουρο, αλλά αν δεν είστε φαν θα βρείτε και μια πολύ καλή ποικιλία από μπίρες.  Τις Κυριακές  το μεσημέρι και τις Πέμπτες βράδυ έχει και ζωντανή μουσική, ενώ το χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι οι παραστάσεις Καραγκιόζη που δίνονται ανά  δυο μήνες.

    Αλκμήνης 23-25

    Πηγή φωτογραφιών: Facebook

    3) Λόλα και Λόλα άλλο

     Ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν στην περιοχή, με αρτιστίκ ατμόσφαιρα που συγκεντρώνει  τον  καλλιτεχνικό κόσμο από τα θέατρα της περιοχής.  Όταν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να καθίσετε στα τραπεζάκια που βγάζουν στον πεζόδρομο, κοντά στις γραμμές του τρένου.  Καθαρά ποτά, χαλαρό περιβάλλον , αλλά και μερικά πολύ δυνατά πιάτα ημέρας για  ένα γρήγορο γεύμα χαρακτηρίζουν το μέρος.   Δίπλα στο μπαρ  έχει ανοίξει και ένα  δεύτερο μαγαζί,  αδερφάκι της Λόλας,  από τους ίδιους ιδιοκτήτες,  του Λόλα Άλλο, που φημίζεται για τα σάντουιτς του. Όλα φτιάχνονται από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και πραγματικά είναι από τα πιο ιδιαίτερα στην Αθήνα. Δοκιμάστε  αυτό με το  ροστ μπίφ, λάδι τρούφας και γιαούρτι και δεν θα χάσετε.  Από τον κατάλογο όμως δεν λείπουν οι μπρουσκέτες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ,  ή  οι σούπες τώρα που κάνει κρύο, ( must  η σούπα λαχανικών με κουρκουμά και τζίντζερ), αλλά και οι υπέροχες αλμυρές  και γλυκές τάρτες που αξίζουν την προσοχή σας.

    Κειριαδών 11

    Πηγή φωτογραφίας: Facebook

    4) Σπιρτόκουτο

    Ένα παρεΐστικο μαγαζί με καλές μουσικές επιλογές, που διατηρεί μια συνήθεια των φοιτητικών μας χρόνων: έχει πολλά επιτραπέζια παιχνίδια για να παίξετε με την παρέα σας ώρες ολόκληρες.  Εδώ τα ποτά είναι πολύ φτηνά,  ενώ μπορείτε  να παραγγείλετε και πίτσα,  αν πεινάσετε . Το προσωπικό του μαγαζιού είναι  νέα παιδιά χαμογελαστά και με κέφι, που θα σας βάλουν στο κλίμα, γιατί στο Σπιρτόκουτο ο χρόνος αποκτάει μια άλλη διάσταση; Όλα είναι απλά, χαλαρά και ξέγνοιαστα, όπως τότε που ήμασταν μικροί.

    Κειριαδών 15

    Πηγή φωτογραφιών: Facebook

    Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι ψαγμένα μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν αυθεντικό καφέ – Γευστικός, μυρωδάτος, ιδιαίτερος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καφέ Μελίνα: Ένα μαγαζί αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τhe Ritzy»: Ένα μαγαζί στο Χολαργό με… άρωμα Νέας Υόρκης – Ευφάνταστα κοκτέιλς



    ΣΧΟΛΙΑ