• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο διάσημος κλόουν του «It» συναντά τα Angry Birds

    Ο δαιμόνιος κλόουν του It.


    Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του δαιμονικού κλόουν είναι γεγονός αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, σε συνδυασμό με την πρεμιέρα του σίκουελ των πολύ επιτυχημένων «θυμωμένων πουλιών» (Angry Birds). Τις συνοδεύουν αληθινές και συγκινητικές ιστορίες, αλλά και άλλες με έντονα μηνύματα.

    «Το Αυτό Κεφάλαιο 2» («It Chapter 2»)

    Σκηνοθεσία: Άντι Μουσιέτι

    Παίζουν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Χέιντερ, Αϊζέια Μουσταφά, Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ράνσον, Μπιλ Σκάρσγκαρντ

    Η παρέα των εφήβων της πόλης του Ντέρι, ενήλικοι πλέον, με ξεχωριστές ζωές, είκοσι επτά χρόνια μετά την πρώτη τους αντιπαράθεση με τον δαιμονικό κλόουν που καταβροχθίζει μικρά παιδιά, συμπεριλαμβανομένου και του μικρού αδερφού του ενός από αυτούς, επανασυνδέονται και επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, καθώς ο κλόουν σκορπά ξανά τη μανία του.

    Πρόκειται για το δεύτερο φιλμικό κεφάλαιο, που ολοκληρώνει και την κινηματογραφική απόδοση του διάσημου μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ, δύο χρόνια μετά την προβολή του πρώτου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

    «Angry Birds: Η ταινία 2» («The Angry Birds Movie 2»)

    Σκηνοθεσία: Θόροπ Βαν Όρμαν

    Με τις φωνές των (στα ελληνικά): Γιώργου Πυρπασόπουλου, Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Σάρλο, Λένας Μαραβέα, Μαριάνθης Σοντάκη

    Τα θυμωμένα πουλιά, που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή, που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του Κόρτνεϊ και τον Γκάρι, για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία ομάδα κρούσης που θα σώσει τα νησιά τους.

    Η ταινία είναι βασισμένη στο υπερεπιτυχημένο video game από τη Φινλανδία, που έχει «κατέβει» πάνω από 4 δισεκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα, η πρώτη ταινία «Angry Birds» (2016) σημείωσε εισπρακτική επιτυχία.

    «Η εμμονή» («Une Intime Conviction»)

    Σκηνοθεσία: Αντουάν Ρεμπόλ

    Παίζουν: Μαρίνα Φόι, Ολιβιέ Γκουρμέ

    Η Νόρα, σεφ που εκτελεί σύντομες παραγγελίες σε μπρασερί της Τουλούζης και ανύπαντρη μητέρα ενός αγοριού, παθιάζεται με την υπόθεση του Ζακ Βιγκιέ, ευυπόληπτου καθηγητή δικαίου και πατέρα τριών παιδιών, o οποίος, αφού αθωώνεται στην πρώτη δίκη για τον υποθετικό φόνο της εδώ και δέκα χρόνια εξαφανισμένης συζύγου του, το σώμα της οποίας δεν έχει βρεθεί, πρόκειται να δικαστεί ξανά ενώπιον ενός μικρού σώματος ενόρκων.

    Ένορκος στην πρώτη δίκη και εργοδότρια της κόρης του Βιγκέ, που βοηθάει τον γιο της στα μαθήματά του, η Νόρα πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή του στο εφετείο και αφοσιώνεται πλήρως στην αμισθί εργασία, παραμελώντας δουλειά και παιδί, καθώς ερευνά τις παλιές τηλεφωνικές συνομιλίες του εραστή της χαμένης συζύγου. Πρόκειται για μια αληθινή πολύκροτη δικαστική υπόθεση στη Γαλλία, που επαναλήφθηκε δύο φορές, βασισμένη σε ελλιπή στοιχεία και υποθετικά συμπεράσματα.

    «Οι νύχτες της Καμπίρια» («La Notti di Cabiria»)

    Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

    Παίζουν: Τζουλιέτα Μασίνα, Φρανσουά Περιέ, Αμεντέο Νατζάρι

    Η Καμπίρια, μια αγαθή πόρνη από τις εργατικές συνοικίες της Ρώμης, περιπλανιέται σε μια αφιλόξενη, για εκείνη, Ρώμη και, παρ’ όλο που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα χέρια των αντρών, ενός γόη που τις αρπάζει τα χρήματα και την ρίχνει στο ποτάμι να πνιγεί, ενός πλούσιου κινηματογραφικού αστέρα, ενός ταχυδακτυλουργού σε συνοικιακό βοντβίλ κι ενός ακόμη ερωτύλου, που θα αρπάξει τις οικονομίες της, δεν χάνει ποτέ το κουράγιο και την αισιοδοξία της. Δεύτερο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, μετά το «La Strada», για τον Φελίνι.

    «Πορφυρά ποτάμια» («Les Rivieres Pourpres»)

    Σκηνοθεσία: Ματιέ Κασοβίτς

    Παίζουν: Ζαν Ρενό, Βενσάν Κασέλ

    Δύο αστυνομικοί επιθεωρητές που ερευνούν δύο διαφορετικές υποθέσεις, ο ένας την φριχτή δολοφονία ενός νεαρού άνδρα στην πανεπιστημιούπολη του Γκερνόν στις Άλπεις και ο άλλος τη σύληση του τάφου ενός 10χρονου κοριτσιού και την εξαφάνιση των στοιχείων του από τα σχολικά αρχεία, θα διαπιστώσουν πως οι υποθέσεις τους συγκλίνουν, καθώς τα φονικά αυξάνονται.

    «Που χάθηκες, Μπερναντέτ» («Where You’d Go, Bernadette»)

    Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

    Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Μπίλι Κράνταπ, Κρίστεν Γουίγκ, Έμα Νέλσον, Λόρενς Φίσμπερν

    Η Μπερναντέτ, βραβευμένη αρχιτέκτονας, που έχει παρατήσει προ πολλού το επάγγελμα, σύζυγος ενός ανήσυχου για την κατάστασή της συζύγου, που εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής και μητέρα της έφηβης Μπι, που πιστεύει ότι το επικείμενο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλους, αντιμετωπίζει βαθιά κρίση.

    Σχεδόν αγοραφοβική, καταναλώνει ποσότητες ηρεμιστικών, ώσπου ένα ατύχημα, που καταστρέφει το σπίτι της γειτόνισσας και μια διαδικτυακή απάτη, που προκαλεί την παρέμβαση του FBI, προκαλεί την εξαφάνιση της Μπερναντέτ. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Μαρία Σεμπλ.

    «Η τελευταία ταινία» («The Last Movie»)

    Σκηνοθεσία: Ντένις Χόπερ

    Παίζουν: Ντένις Χόπερ, Στέλα Γκαρσία, Ντον Γκόρντον, Τζούλι Ανταμς, Σίλβια Μάιλς, Πίτερ Φόντα, Σάμιουελ Φούλερ

    Ένα συνεργείο από το Χόλιγουντ πραγματοποιεί τα γυρίσματα ενός γουέστερν, σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Περού. Όταν η παραγωγή ολοκληρώνεται, ο κασκαντέρ Κάνσας παραμένει εκεί, γυρεύοντας χρυσό, αλλά και τον έρωτα, στην αγκαλιά μιας πρώην πόρνης, ενώ οι ντόπιοι προσπαθούν να γυρίσουν μια δική τους ταινία στο παρατημένο σκηνικό, στήνοντας μια τελετουργική αναπαράσταση της παραγωγής, με τον Κάνσας ως εξιλαστήριο θύμα.



    ΣΧΟΛΙΑ