• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Η παγωμένη πριγκίπισσα συναντά την Σκάρλετ


    Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με τον υπό διάλυση γάμο της Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά και την επιστροφή ενός αγαπημένου και….παγωμένου παραμυθιού.

    Επιπλέον, η ιστορία της Ανιές Βαρντά παίζει παράλληλα με την ενσάρκωση της ιστορίας του Λάϊονελ Έσρογκ, ένα έργο ζωής του Έντουαρντ Νόρτον, ενώ αυτή την εβδομάδα θα δούμε στις οθόνες μας και την πολυσυζητημένη ελληνική δημιουργία «Φαντασία».

    Ιστορία Γάμου (Marriage Story)

    Σκηνοθεσία: Νόα Μπόμπακ

    Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα, Ρέι Λιότα, Μέριτ Βίβερ

    Ο Τσάρλι, αναγνωρισμένος 30άρης σκηνοθέτης αβάν γκαρντ παραστάσεων στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η συνομήλικη σύζυγός του, Νικόλ, ηθοποιός και πρωταγωνίστρια των θεατρικών του έργων, περιγράφουν όλα όσα τους αρέσουν στην κοινή τους ζωή, την οποία μοιράζονται με τον μικρό γιο τους, Χένρι. Όμως, οι δυο τους έχουν αποφασίσει να χωρίσουν. Εκείνη έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το όνειρό της στο Λος Άντζελες, την πόλη της καταγωγή της, όπου της έχουν προτείνει τον πρώτο ρόλο σε μια νέα τηλεοπτική σειρά, παίρνοντας μαζί τον γιο τους.

    Όλα όσα περιγράφουν ο ένας για το πρόσωπο του άλλου ως ιδανικά και αγαπημένα χαρακτηριστικά που κάνουν τον μικρόκοσμο της καθημερινότητάς τους να μοιάζει ειδυλλιακό, δεν είναι παρά μια άσκηση που έχει βάλει ο ψυχαναλυτής τους στην πρώτη φάση του χωρισμού. Τι θα γίνει, όμως, από εδώ και πέρα και πώς θα συμπεριφερθεί ο Τσάρλι στην αποχώρηση της Νικόλ που – παρεμπιπτόντως – αποφασίζει, παρά την αντίθετη κοινή αρχική τους συμφωνία, να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου, προσλαμβάνοντας γνωστή μεγαλοδικηγόρο διαζυγίων…

    Ψυχρά κι ανάποδα ΙΙ (Frozen 2)

    Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

    Με τις φωνές των: Ίντινα Μένζελ, Κρίστεν Μπελ, Τζόναθαν Γκροφ

    Γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι για να ανακαλύψει την καταγωγή της και την αιτία που ακούει μια μυστηριώδη φωνή να την καλεί από το παρακείμενο μυστηριώδες δάσος της Αρεντέλα…

    Η συνέχεια του Frozen επιστρέφει έξι χρόνια μετά το παγκόσμιο εμπορικό σουξέ, που το κατέστησε το πιο επικερδές animation όλων των εποχών με δύο Όσκαρ – καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και τραγουδιού για το διάσημο σήμερα «Let It Go», των Κρίστεν Άντερσον-Λόπεζ και Ρόμπερτ Λόπεζ – το Ψυχρά κι ανάποδα επιστρέφει με την υπογραφή της Disney.

    Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά (Agnes By Varda)

    Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά

    Η Ανιές Βαρντά, φωτογράφος, installation artist και πρωτοπόρος της νουβέλ βαγκ, λίγο πριν το θάνατό της, τον περασμένο Φεβρουάριο, σκηνοθέτησε ένα κινηματογραφικό masterclass, μιλώντας η ίδια για το έργο της, που ενέπνευσε σκηνοθέτες και θεατές ανά τον κόσμο για περισσότερο από μισό αιώνα. Είτε μπροστά από την κάμερα, είτε πίσω από αυτήν, μας διηγείται σε προσωπικό, φιλικό τόνο (ποτέ διδακτικό) τις μικρές και μεγάλες ιστορίες των ταινιών της, το πως προτιμούσε να βλέπει και να παρατηρεί τους ανθρώπους, να πλάθει την τέχνη της, να περιδιαβαίνει τις αγαπημένες της παραλίες, να αγαπά τον σύζυγό της, σκηνοθέτη Ζακ Ντεμί, να μάχεται στο πλευρό των κοινωνικών κινημάτων, να χρησιμοποιεί ωφέλιμα για το σινεμά τις τεχνολογικές ανακαλύψεις του 21ου αιώνα, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά εδώ τη συμβατική μέθοδο αφήγησης.

    Οι σκιές του Μπρούκλιν (Motherless Brooklyn)

    Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Νόρτον

    Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Γκούγκου Μπάθα-Ρόου, Άλεκ Μπόλντουιν, Γουίλεμ Νταφόε

    Πρόκειται για την ιστορία του Λάϊονελ Έσρογκ, ενός μοναχικού ντετέκτιβ που πάσχει από σύνδρομο Τουρέκ και προσπαθεί να διαλευκάνει τον μυστηριώδη φόνο του μέντορα και αφεντικού του, Φρανκ Μίνα, μπλέκοντας στο δίκτυο του υποκόσμου της Νέας Υόρκης, το οποίο και θα τον φέρει σε αντιπαράθεση με «βρώμικο» μεγαλοεργολάβο.

    Είκοσι χρόνια χρειάστηκε ο Έντουαρντ Νόρτον για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη διασκευή του ομώνυμου μπεστ σέλερ του Τζόναθαν Λέθεμ, ανάγοντάς το σε ένα έργο ζωής.

    Φαντασία

    Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

    Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου

    Τον Οκτώβριο του ’93, η Φωτεινή, ανερχόμενη νεαρή τραγουδίστρια από μπουζοκομάγαζο της επαρχίας, που έχει πάρει το μικρόβιο του τραγουδιού από τη μαμά της, που έχασε όταν ήταν μικρή, καταφτάνει στην Αθήνα των μεγάλων νυχτερινών κέντρων, όπου ανθίζει το λαϊκοπόπ, για να δουλέψει στις Χάντρες, στο μαγαζί του βετεράνου μπουζουξή, Βλάση Χρηστάκη. Κι ενώ ο τελευταίος θα την ερωτευτεί σφόδρα, άλλο τόσο παράφορα θα ερωτευτεί κι εκείνη τον Νίκο Κόκκινο, λαϊκό-ποπ τραγουδιστή, που την πολιορκεί και την κλέβει από τον Χρηστάκη, για να την πάρει μαζί του ως νέο αστέρι που είναι στις πίστες της Αθήνας…

    Iuventa

    Σκηνοθεσία: Michele Cinque

    Χάρη σε μια εκστρατεία crowdfunding, μια ομάδα νέων που συμμετέχουν στο ανθρωπιστικό έργο της ΜΚΟ «Jugend Rettet», αγοράζει το σκάφος lUVENTA και, τον Ιούλιο του 2016, ξεκινά το πρόγραμμα διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο. Έπειτα από έναν χρόνο λειτουργίας, στη διάρκεια του οποίου διέσωσε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους, το πλοίο κατάσχεται από τις ιταλικές αρχές στη Λαμπεντούζα και η ΜΚΟ βρίσκεται υπό διερεύνηση…



    ΣΧΟΛΙΑ