• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Ένας πολιτικός και ένας επιχειρηματίας στα πρόθυρα επαγγελματικής καταστροφής

    σινεμά


    Αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα φέρνει μαζί της έναν διεφθαρμένο πολιτικό, του οποίου η καριέρα κινδυνεύει, έναν απαγορευμένο έρωτα, αλλά και τρεις πανούργες γυναίκες που κάνουν «χρυσές» δουλειές στον υπόκοσμο.

    «Ο έκπτωτος» («El Reino»)

    Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
    Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που

    Ο Μανουέλ Λόπεζ Βιντάλ, τοπικός γραμματέας μεγάλου κόμματος της Ισπανίας σε παραθαλάσσια πόλη και φαβορί για να αναλάβει τη θέση του υπό αποχώρηση τοπικού προέδρου, βλέπει την πολιτική καριέρα και την πολυτελή ζωή του να απειλείται, στα πλαίσια της νέας στρατηγικής εκκαθάρισης της πολιτικής διαφθοράς, που έχει αναλάβει ένας ανερχόμενος πολιτικός στην πρωτεύουσα, Μαδρίτη. Η σταδιακή αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εισχωρεί βαθιά μέσα στον ιστό της κρατικής πολεοδομίας και του ξεπλύματος χρημάτων, αγγίζει τον ίδιο και τους κομματικούς φίλους του, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο να παλέψει λυσσαλέα για επιβίωση και εκδίκηση.

    «Έρωτας αλά Ιταλικά» («Little Italy»)

    Σκηνοθεσία: Ντόναλντ Πέτρι
    Παίζουν: Έμα Ρόμπερτς, Χέιντεν Κρίστενσεν, Ντάνι Αγιέλο, Τζέιν Σέιμουρ

    Μια νεαρή εκπαιδευόμενη σεφ, με μέλλον που διαγράφεται λαμπρό, επιστρέφει για λίγο από το Λονδίνο στην γειτονιά των Ιταλών εμιγκρέδων στο Τορόντο, όπου μεγάλωσε, όπου θα δοκιμάσει μια σχέση με τον παιδικό της έρωτα, επιδέξιο μάγειρα της ναπολιτάνικης πίτσας, ενώ θα διαπιστώσει ότι οι γονείς τους, πάλαι ποτέ κολλητοί φίλοι και ιδιοκτήτες ανταγωνιστικών πιτσαριών, έχουν γίνει θανάσιμοι εχθροί.

    «Χαλαρώστε κύριε Αλέν!» («Un Homme Pressé»)

    Σκηνοθεσία: Ερβέ Μιμράν
    Παίζουν: Φαμπρίς Λουκινί, Λεϊλά Μπεκτί, Ρεμπέκα Μάρντερ

    Ένας προσηλωμένος στην επαγγελματική του ζωή επιχειρηματίας βλέπει ξαφνικά τη ζωή του να ανατρέπεται, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό, που επηρεάζει την ομιλία του. Προκειμένου να σώσει καριέρα και υπόληψη, ζητάει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας – μια διαδικασία που θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, φέρνοντας τον εργασιομανή μπίζνεσμαν αντιμέτωπο με τις επιλογές της ζωής του.

    «Χελς Κίτσεν: Οι βασίλισσες του εγκλήματος» («The Kitchen»)

    Σκηνοθεσία: Αντρέα Μπερλόφ
    Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Τίφανι Χάντις, Ελίζαμπεθ Μος

    Στη Νέα Υόρκη του 1978, οι σύζυγοι τριών μαφιόζων από τη διαβόητη γειτονιά του Χελς Κίτσεν, ανάμεσα στην 8η Λεωφόρο και τον ποταμό Χάντσον, συνεχίζουν επάξια τις κομπίνες και το «έργο» των αντρών τους, που φυλακίζονται.



    ΣΧΟΛΙΑ