• City Stories

    Η συνταγή της Τετάρτης: Λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

    • NewsRoom


    Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και απαιτούν λίγα υλικά και χρόνο. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη στο akispetretzikis.com για τα πιο νόστιμα, μυρωδάτα και και διαφορετικά κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας.

    Συστατικά

    Για τα κεφτεδάκια

    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια
    • 600 γρ. χοιρινό κιμά
    • 1 αυγό
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 100 γρ. ψωμί του τοστ
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • πιπέρι
    • αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα
    • 600 γρ. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 100 γρ. λευκό κρασί
    • 300 γρ. νερό
    • 1 κύβο κότας
    • 50 γρ. μουστάρδα

    Για το σερβίρισμα

    • ρύζι μπασμάτι
    • θυμάρι
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τον κιμά και το αυγό.
    • Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, τα φύλλα από το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το ψωμί, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
    • Βάζουμε τα υλικά από το μπλέντερ στο μπολ με τον κιμά και πλάθουμε πολύ καλά.
    • Προαιρετικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες.
    • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.
    • Πλάθουμε σε κεφτέδες και βάζουμε στο αλεύρι. Το μείγμα θα βγάλει 36-38 κεφτέδες.
    • Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και βάζουμε στο τηγάνι σε δόσεις. Τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά.

    Για τη σάλτσα

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
    • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και θυμάρι.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλους: Κοτόπουλο με κάρι και ρύζι (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκό στα γρήγορα: Μωσαϊκό μέσα σε 10 λεπτά!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εύκολα και γρήγορα γεμιστά με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ