• City Stories

    Η κατοικία στη Σύρο που έγινε αντικείμενο θαυμασμού σε όλο τον κόσμο (pics)

    • NewsRoom


    Έναν πραγματικό παράδεισο, εμπλουτισμένο με άφθονα μοντέρνα και μεσογειακά στοιχεία αισθητικής, κατάφερε να δημιουργήσει η πολυτάλαντη ομάδα του αθηναϊκού αρχιτεκτονικού γραφείου Block722 architects+. Πρόκειται για μια υπέροχη θερινή κατοικία στο μοναδικό νησί της Σύρου, έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στον κόσμο, όπου καταφτάνουν κάθε χρόνο τουρίστες από κάθε γωνιά της γης που θέλουν να θαυμάσουν την ομορφιά της.

    Με απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο και τον κόλπο της Πλαγιάς, το εντυπωσιακό οικοδόμημα θυμίζει κάτι από την αίγλη της παλιάς εποχής και διαθέτει τέσσερις ξενώνες, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι αλλά έχουν και άμεση πρόσβαση στην infinity πισίνα και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.

    Η πισίνα που τελειώνει στο όριο του οικοπέδου σίγουρα αποτελεί μια πραγματική ανάσα δροσιάς, προσφέροντας την πιο απολαυστική εμπειρία. Με την ψευδαίσθηση ότι το γαλάζιο της γίνεται ένα με τη θάλασσα μπροστά και τον ουρανό, είναι ένα σημείο που πραγματικά θυμίζει παράδεισο.

    Περνώντας στο εσωτερικό, ξαφνιάζει ευχάριστα η τόσο κομψή, αλλά ταυτόχρονα νησιώτικη και λιτή διακόσμηση. Κεντρικό σημείο του σπιτιού είναι το ενιαίο καθιστικό με κουζίνα, με το bar και τα σκαμπό να προσδίδουν μια modern chic νότα στον χώρο, ενώ ο «χτιστός» καναπές έρχεται σε αρμονική αντίθεση με τις oversized μαξιλάρες. Τα minimal βοηθητικά τραπεζάκια αποτελούν μια ευχάριστη νότα, αφού ο «ήσυχος» σχεδιασμός τους συμπληρώνει ιδανικά τη σύνθεση.

    Οι «50 αποχρώσεις του γκρι» που κυριαρχούν στην κρεβατοκάμαρα ίσως στην αρχή σας φανούν αταίριαστες με την υπόλοιπη, island glamour αισθητική. Ωστόσο, κανείς συνειδητοποιεί ότι τελικά το χαλαρό γκρι φρεσκάρει άψογα την εικόνα του σπιτιού και δημιουργεί μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα για όποιον θέλει να ξεκουραστεί, ανενόχλητος από μαξιμαλισμούς και περιττές φανφάρες, οι οποίες συχνά αποσυντονίζουν το μάτι.

    Λατρέψαμε την τόσο απλή και λειτουργική ξύλινη κρεμάστρα, όπου πετσέτες μπάνιου και θαλάσσης βρίσκουν την ιδανική θέση!

    Κείμενο: Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια κατοικία στο Ιόνιο που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα χρώματα της Μεσογείου εμπνέουν το Diptych house στη Σικελία (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με τροπικά χρώματα, το Waterfront Nikis Apartment έχει μοναδικό interior design (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ