• City Stories

    Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 10 Μαΐου 2018

    nova cinema odeon marousi

    Κινηματογράφος


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 10 Μαΐου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 7 ταινίες, για τις οποίες μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες και να δείτε τα trailers παρακάτω.

    1. ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
    GHOSTLAND / INCIDENT IN A GHOST LAND

    Τρόμου
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 91′
    Παραγωγή: Γαλλία – Καναδάς
    Σκηνοθεσία: Πασκάλ Λογκιέ
    Πρωταγωνιστούν: Κρίσταλ Ριντ, Αναστάζια Φίλιπς, Μιλέν Φάρμερ

    Περίληψη
    Από το σκηνοθέτη του «Μάρτυρες» («Martyrs»), Πασκάλ Λογκιέ.

    Υπόθεση
    Μια μητέρα και οι δύο κόρες της κληρονομούν το σπίτι της θείας τους. Το πρώτο τους βράδυ εκεί η μητέρα θα αναγκαστεί να προστατεύσει τις κόρες της από δολοφονικούς εισβολείς. Δεκαέξι χρόνια μετά οι δύο αδερφές θα επιστρέψουν στο σπίτι και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα.

    2. ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ
    BLOCKERS

    Κωμωδία
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 102′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Κέι Κάνον
    Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Νιούτον, Τζον Τσένα, Λέσλι Μαν, Άικ Μπάρινχολτζ, Γκρέιαμ Φίλιπς

    Περίληψη
    Σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Κέι Κάνον, σεναριογράφο των «Pitch Perfect» ταινιών.

    Υπόθεση
    Όταν τρεις γονείς, κατά λάθος, διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα κορίτσια τους μεταξύ τους αναφορικά με την πρόθεσή τους να γίνουν γυναίκες στο χορό αποφοίτησης αρχίζει ένα κυνήγι να τις προλάβουν προτού… γίνει το κακό.

    3. Η ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΝΕΝΤΙ
    CHAPPAQUIDDICK

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 106′
    Παραγωγή: Σουηδία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Τζον Κέραν
    Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μάρα, Τζέσον Κλαρκ, Ολίβια Θίρλμπι, Κλάνσι Μπράουν, Εντ Χελμς

    Περίληψη
    Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Αυστραλός Τζέισον Κλαρκ («Mudbound», «Zero Dark Thirty») που ενσαρκώνει καταπληκτικά τον φιλόδοξο γερουσιαστή στις 7 πιο κρίσιμες μέρες της ζωής του, σε σκηνοθεσία του Τζον Κάραν («Διασχίζοντας την Έρημο», «Βαμμένο Πέπλο») και σενάριο των πρωτοεμφανιζόμενων Τέιλορ Άλεν και Άντριου Λόγκαν.

    Υπόθεση
    18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Μαίρη Τζο Κόπεχνε, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον Μπόμπι Κένεντι για την καμπάνια του την προηγούμενη χρονιά. Οι συνθήκες αυτού που ακολούθησε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και 50 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα με αποτέλεσμα η συνοδηγός να χάσει τη ζωή της, γιατί ο Τεντ Κένεντι ανέφερε το δυστύχημα 10 ώρες μετά…

    https://www.youtube.com/watch?v=K7HXxBI2IVY

    4. ΒΗΡΥΤΟΣ
    BEIRUT

    Κατασκοπείας
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 109′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον
    Πρωταγωνιστούν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις, Μαρκ Πελεγκρίνο, Λάρι Πάιν

    Περίληψη
    Την ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στη Βηρυτό του 1982, σκηνοθετεί καθηλωτικά ο Μπραντ Άντερσον («The Machinist»), και μας μεταφέρει στην καρδιά μιας ταραγμένης και σύνθετης εποχής, όπου εμπλέκονται διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και η κατάσταση είναι φλογώδης και ανεξέλεγκτη.

    Υπόθεση
    Δύο μυστικοί πράκτορες της CIA αναθέτουν στον Μέισον Σκιλς, έναν πρώην Αμερικανό διπλωμάτη, να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του. Τίποτα δεν είναι όπως το θυμόταν και εκτός από τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μέισον βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

    5. ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ 2
    THE NUT JOB 2: NUTTY BY NATURE

    Animation
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 91′
    Παραγωγή: Νότιος Κορεά – Καναδάς
    Σκηνοθεσία: Καλ Μπρούνκερ

    Περίληψη
    Ο σκίουρος Σέρλι και η παρέα του επιστρέφουν!

    Υπόθεση
    Για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στην Όουκταουν, όπου ο μοχθηρός δήμαρχος έχει αποφασίσει να γκρεμίσει το πάρκο Liberty και στη θέση του να χτίσει ένα επικίνδυνο λούνα παρκ. Ο Σέρλι και η ετερόκλητη ομάδα φίλων του συμμαχούν για να σώσουν το σπίτι τους, να κατατροπώσουν τον δήμαρχο και να ανακαταλάβουν το πάρκο.

    6. ΠΩΛ ΓΚΩΓΚΕΝ
    GAUGUIN

    Δραματική-Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 102′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Εντουάρ Ντελίκ
    Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Ανταμς, Μαλίκ Ζιντί, Περνίλε Μπέργκεντορφ

    Περίληψη
    Ο Βενσάν Κασέλ ενσαρκώνει τον Πωλ Γκωγκέν στη βιογραφία που ακολουθεί δύο χρόνια της ζωής του στην Ταϊτή, όπου o διάσημος ζωγράφος βρήκε τη μούσα του στο πρόσωπο μιας πανέμορφης ιθαγενούς κοπέλας.

    Υπόθεση
    Ο Πωλ Γκωγκέν νοιώθει να ασφυκτιά στο Παρίσι του 1891. Ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση. Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού. Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την όμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.

    7. HAPPY BIRTHDAY
    HAPPY BIRTHDAY

    Δραματική-Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 87′
    Παραγωγή: Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Γερμανία
    Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
    Πρωταγωνιστούν: Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Ημελλος, Μυρτώ Αλικάκη, Βασίλης Μαγουλιώτης

    Περίληψη
    H νέα διεθνής συμπαραγωγή του Χρίστου Γεωργίου («Μικρό Εγκλημα») για την παράδοξη σχέση ενός πατέρα με την κόρη του στην ταραγμένη Ελλάδα του σήμερα.

    Υπόθεση
    Βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα, ο Γιώργος έρχεται αντιμέτωπος με την έφηβη κόρη του, η οποία είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές. Προκειμένου να βρουν τις χαμένες ισορροπίες μεταξύ τους, πατέρας και κόρη θα περάσουν μερικές μέρες μαζί στο εξοχικό της οικογένειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ