• City Stories

    Οι 16 προτάσεις για να διασκεδάσετε χωρίς πορτοφόλι αυτό το Σαββατοκύριακο!

    • NewsRoom

    Park Your Cinema


    Ο Σεπτέμβριος είναι αναμφίβολα ο μήνας των εκδηλώσεων, καθώς η πόλη, στο πλαίσιο του εορτασμού της ολοκλήρωσης του καλοκαιριού, «φοράει» τα καλά της και διοργανώνει ένα πλήθος από μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα με πολύ ενδιαφέρον. Όταν, δε, μιλάμε για δωρεάν εκδηλώσεις, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμη καλύτερη. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται προσφέρει πλήθος τέτοιων εκδηλώσεων, για όλα τα γούστα. Διαλέξτε ποιο σας ταιριάζει και…καλή διασκέδαση!

    Ημέρα Θετικής Ενέργειας στο Ο.Α.Κ.Α

    Η Ημέρα Θετικής Ενέργειας της Αmita Motion επιστρέφει για 14η χρονιά, με ατελείωτη μουσική και αστείρευτη θετική ενέργεια. Στη σκηνή της Amita Motion αναμένεται να εμφανιστούν: OGE, Mad Clip, Lil Barty, Josephine Wendel, YPO, Jimko, Alcatrash, D3lta, Ελένη Φουρεϊρα, Marcus & Martinus, Βαγγέλης Κακουριώτης, Αναστάσιος Ράμμος, Έλενα Τσαγκρινού, Playmen, Snik, Κωνσταντίνος Αργυρός, Yung Light, Fy, Μέλισσες, κ.α.

    Παρασκευή 6/9, 18:00
    Ο.Α.Κ.Α, Λεωφόρος Σπύρου Λούη, Μαρούσι

    Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2019

    Park Your Cinema

    Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται το φετινό Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών, υπό την επιμέλεια του κριτικού κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

    Park Your Cinema

    «Jazz στο Πάρκο»

    Η καρδιά της ελληνικής jazz χτυπά για 8η χρονιά στο Ίλιον, σε ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου. Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, το «Jazz στο Πάρκο», που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τον Σεπτέμβριο του 2010, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, συγκεντρώνει τους κορυφαίους του είδους στον περιβάλλοντα χώρο του μαγευτικού Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη).

    Σάββατο 7/9, 21:00
    Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης»

    «Jazz στο Πάρκο»

    Συναυλία: Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη

    Η Ελένη Βιτάλη, ο Παναγιώτης Πετράκης και η λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσιάζουν μια συναυλία αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα λαϊκά, ζεϊμπέκικα, αλλά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η μουσική εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019.

    Σάββατο 7/9, 20:30
    3η Μαρίνα Γλυφάδας
    *Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

    Μίκης Θεοδωράκης, Ελένη Βιτάλη

    No Budget Films Festival στην Ακαδημία Πλάτωνος

    Για πρώτη φορά, το «No Budget Films Festival» μας καλωσορίζει στον ανοιχτό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, για να μοιραστεί μαζί μας νέες, αλλά και παλαιότερες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι ταινίες κατάφεραν να ολοκληρωθούν, παρά το γεγονός ότι δεν χρηματοδοτήθηκαν από ιδιωτικούς ή κρατικούς φορείς, αποδεικνύοντας πως το πρώτο και βασικό συστατικό για τη δημιουργία μιας ταινίας είναι η αγάπη του δημιουργού γι’ αυτό που κάνει και η αποφασιστικότητά του. Στο «μενού» προβολής του φεστιβάλ περιλαμβάνονται ταινίες από όλα τα κινηματογραφικά είδη, ενώ όλες απέχουν από κάποιο διαγωνιστικό πλαίσιο. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται, επίσης, workoshop και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.

    Παρασκευή 6/9, Σάββατο 7/9, Κυριακή 8/9, 20:30
    Ακαδημία Πλάτωνος (είσοδος από Κρατύλου και Τριπόλεως)

    No Budget Films Festival στην Ακαδημία Πλάτωνος

    Συναυλία: H Άννα Βίσση σε μια συναυλία αγάπης στο Μάτι

    Στις 7 Σεπτεμβρίου, το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» και η Άννα Βίσση διοργανώνουν μια συναυλία ανοιχτή σε όλους, στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι (ΝΑΟΜΑ) και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας για τη δύναμη της ζωής και την αναζωογόνηση της περιοχής.

    Σάββατο 7/9, 20:30
    Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος, Λεωφόρος Ποσειδώνος 33, Μάτι

    Η συναυλία της Άννας Βίσση για τους πληγέντες στο Μάτι

    «Our Festival 5»

    Η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών, «Our Festival», η οποία διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης, περιλαμβάνει εκδηλώσεις καθημερινά, καλύπτοντας όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

    Παρασκευή 6/9 έως Κυριακή 8/9
    Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι
    *Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

    Our Festival 5

    «Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά

    Μέσα από ένα τρυφερό και ποιητικό κείμενο, ο Γιάννης Σκαραγκάς εξυφαίνει το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας, με φόντο την πολύπαθη ιστορία του Καστελλόριζου του προηγούμενου αιώνα, το βαρύ σκηνικό των διαδοχικών πολέμων, τις αγωνίες και τις μύχιες σκέψεις της, τη μοναξιά αντιμέτωπη με τα στοιχεία της φύσης, αλλά και την ελπίδα ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο, καλύτερο.

    Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα
    Ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη
    Σάββατο 7/9, 20:30
    Κήπος Βιβλιοθήκης Άγιας Παρασκευής, Αλέκου Κοντόπουλου 13

    «Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά

    Συναυλία: Christian Ronig

    O Christian Ronig έρχεται στον πεζόδρομο της Μελενίκου, με μια λίστα τραγουδιών, που θα εμπλουτίσει με επιλογές από Leonard Cohen και άλλους αγαπημένους του δημιουργούς, αλλά και δικές του συνθέσεις, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

    Παρασκευή 6/9, 21:30
    Πεζόδρομος Μελενίκου & Προφήτη Δανιήλ

    Christian Ronig

    Παρουσίαση λευκώματος του Κωστή Καπελώνη

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνεται στο Ζάππειο, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», η οποία θα περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τραβηγμένες από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης, Κωστή Καπελώνη.

    Το λεύκωμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο από το περίπτερο στο Ζάππειο και, στη συνέχεια, θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Ευανθία Στιβανάκη. Ταυτόχρονα, ο Σταύρος Σιόλας θα μας θυμίσει τραγούδια που γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης.

    Παρασκευή 6/9, 21:00
    Ζάππειο

    Παρουσίαση λευκώματος του Κωστή Καπελώνη

    Συναυλία: Γιώργος Βεντουζάς

    Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, μπαλάντες και πενιές, σε μια μουσική βραδιά με προσκεκλημένη τη Φωτεινή Δάρρα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού 2019.

    Παρασκευή 6/9, 21:00
    Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

    Γιώργος Βεντουζάς

    Ikaros Festival Vol.1

    Αυτή η γιορτή της μουσικής περιλαμβάνει τρεις παρουσιάσεις δίσκων, καθώς και ένας πάγκος, γεμάτος με βινύλια, αξεσουάρ και merch από τις μπάντες. Το line up περιλαμβάνει τους: The Telestons, The Fantastic Terrors, The Jet Black. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα».

    Παρασκευή 6/9, 21:00
    Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη

    Ikaros Festival Vol.1

    Συναυλία: Ζωή Τηγανούρια

    Η διεθνώς αναγνωρισμένη συνθέτης και σολίστ ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, έρχεται για να χαρίσει μια ερμηνεία, πλημμυρισμένη από μελωδίες και συνθέσεις που άφησαν εποχή. Μια «συνομιλία» δυο δημιουργών, της εκπληκτικής mezzo-soprano της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελένης Βουδουράκη και της αισθαντικής φωνής του τενόρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μπάμπη Βελισσάριου. Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς, «Μενάνδρεια 2019».

    Παρασκευή 6/9, 20:30
    Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς, Διονύσου 24

    Ζωή Τηγανούρια

    Αφιέρωμα στον Χρήστο Χωμενίδη

    Μια λογοτεχνική βραδιά, αφιερωμένη στον πεζογράφο Χρήστο Χωμενίδη. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Μάκης Προβατάς. Στον κήπο θα βρίσκονται τα βιβλία του από τις εκδόσεις Πατάκη.

    Παρασκευή 6/9, 20:30
    Βιβλιοθήκη Άγιας Παρασκευής, Αλέκου Κοντόπουλου 13

    Αφιέρωμα στον Χρήστο Χωμενίδη

    Συναυλία: Λένα Πλάτωνος feat. Stergios T.

    Μια πλούσια μουσική παράσταση έχει ετοιμάσει η Λένα Πλάτωνος, η οποία θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η τραγουδοποιός, μαζί με τον Γιάννη Παλαμίδα και την Αθηνά Ρούτση, αναβιώνει κομμάτια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία, σε μία μουσική αναδρομή, που κατακλύζεται από τη χαρακτηριστική μελωδικότητα και τη συναισθηματική φόρτιση των τραγουδιών της.

    Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά το dance project της Πλάτωνος, με τίτλο «Lenaura», που ετοίμασε μαζί με τον επί πολλά χρόνια στενό συνεργάτη της, Stergios T.

    Ανάμεσα στα τραγούδια και η dance διασκευή για το «Νανούρισμα μέσα στην καταιγίδα» του Τσαϊκόφσκι, ερμηνευμένο στα ρωσικά από την Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

    Σάββατο 7/9, 21:00
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Λένα Πλάτωνος feat. Stergios T.

    «Οι πέτρες μιλούν»

    Μία συρραφή από θεατρικά δρώμενα, που λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική, αλλά και βυζαντινή Γραμματεία, μέσα από σπουδαία κείμενα φιλοσόφων, τραγικών ποιητών, πολιτικών.

    Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής, «Δήλος», υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.

    Παρασκευή 6/9, Σάββατο 7/9, Κυριακή 8/9, 11:00 – 13:00
    Στοά Αττάλου, Αδριανού 24

    «Οι πέτρες μιλούν»



    ΣΧΟΛΙΑ