• City Stories

    Hotel Calimala: Ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο με μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του 19ου αιώνα (14 pics)

    • NewsRoom


    Το Palazzo Degli Angeli, είναι ένα κτίριο ορόσημο στο κέντρο της Φλωρεντίας, με μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του 19ου αιώνα. Το κτίριο ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Alex Meitlis και πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του ως Hotel Calimala.

    Το ακίνητο 38 δωματίων βρίσκεται στο Centro Storico της Φλωρεντίας, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Ο Meitlis είχε την ιδέα να σχεδιάσει τα δωμάτια με έμπνευση από την ώριμη ομορφιά της πόλης, ώστε να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του αρχικού κτιρίου, από τα ψηλά ταβάνια έως τους  πέτρινους τοίχους. Όλοι οι χώροι λούζονται με το φυσικό φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ φωτίζονται με μελετημένο φωτισμό. Οι πιο αριστοκρατικές, επίσημες υφές του βελούδου, του ορείχαλκου και του μαρμάρου κυριαρχούν στο εσωτερικό του, καθώς τα επιμελήθηκε ο ειδικός Carmel Ilan.

    Στον τελευταίο όροφο προσφέρεται μια πισίνα, ένας κήπος με λουλούδια και μια μοναδική ατμόσφαιρα που στολίζεται από τον υπέροχο ιταλικό ήλιο.

     

     

     

    ΠΗΓΗ: DIDEE MAGAZINE 



    ΣΧΟΛΙΑ