• Food

    Το κοτόπουλο του καλοκαιριού: Μαγειρευτό με πιπεριές και μπύρα

    συνταγες

    Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Μια διαφορετική συνταγή για μαγειρευτό κοτόπουλο, με νόστιμη σάλτσα πιπεριάς και μπύρας μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι καλοκαιρινό, ελαφρύ και πανεύκολο. Μα πάνω απ’ όλα, είναι νοστιμότατο!

    Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα

    Υλικά Συνταγής

    1 χωριάτικο κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένο σε μερίδες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 πράσο σε λεπτές φέτες
    4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
    1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
    1/3 φλ. ελαιόλαδο
    1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
    1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
    1/2 κ.γλ. ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε το χωριάτικο κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα στην κατσαρόλα, ροδίζοντας πρώτα σε πλασoτέ κατσαρόλα λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια ροδίζουμε, τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.

    Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.

    Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ