• Food

    Θαλασσινή αύρα στο τραπέζι: Γαύρος τηγανητός με ταραμοσαλάτα

    • NewsRoom

    Τηγανητός γαύρος


    Ένα οικονομικό και νόστιμο ψαράκι που φέρνει το ιώδιο της θάλασσας στο τραπέζι μας. Ιδανικό να σερβιριστεί με μια ωραία σαλάτα για κυρίως γεύμα ή να γίνει ένας ωραίος μεζές για το ούζο σας.

    Υλικά

    Για το πανάρισμα

    500 γρ γαύρος

    180 γρ σκληρό αλεύρι

    180 γρ καλαμποκάλευρο

    90 γρ σιμιγδάλι

    1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό

    1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας

    1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    Στημένο λεμόνι

    Ταραμοσαλάτα 

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
    2. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.
    3. Ρίχνουμε το γαύρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τον παναρισμένο γαύρο μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
    4. Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι το ψάρι αναπτύσσει μια ωραία κρούστα και δε διαλύεται.
    5. Μόλις είναι έτοιμος ο γαύρος τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
    6. Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ