ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μελομακάρονα είναι σίγουρα τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα των Χριστουγέννων και γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά αν τα βουτήξετε στη σοκολάτα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα για να βράσουν.
Πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολκαι τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Αν ανακατέψουμε περισσότερο το μείγμα θα βγάλει τα λάδια του και δεν θα έχουν ωραία σύσταση τα γλυκάκια μας.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 25-30 γρ. το κάθε ένα) και πιέζουμε με μία τρυπητή κουτάλα (αράχνη) ή ένα πιρούνι κρατώντας το ανάποδα για να δώσουμε το γνωστό σχήμα.
Τα τοποθετούμε όλα σε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο ένα ένα τα ταψάκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μέλι και τα καρύδια.
Δες στο βίντεο πώς ακριβώς θα τα φτιάξεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Allied Shipbroking: Περί τα 240 φορτηγά πλοία εγκλωβισμένα στο Στενό του Ορμούζ – Σε κίνδυνο η παγκόσμια γεωργία
- Attica Group: Στις 19 Μαΐου ανοίγει το ανακαινισμένο Tinos Beach που αγόρασε από τον εφοπλιστή Μαρτίνο
- Δεξαμενόπλοιο στις φλόγες έπειτα από πλήγμα κοντά στο στενό του Oρμούζ
- Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται διατεθειμένος να τελειώσει τον πόλεμο χωρίς να ανοίξει το στενό του Ορμούζ – Πάνω από 107 δολάρια το Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.