• City Stories

    Έξυπνα tips για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται ευρύχωρο (pics)

    • NewsRoom


    Πολύς κόσμος καλείται να μείνει σε ένα όχι και τόσο ευρύχωρο σπίτι, με αποτέλεσμα να νιώθει περιορισμένος -κάτι που περνάει και στην ψυχολογία του. Το παν στη διακόσμηση όμως, είναι η ισορροπία και να εκμεταλλεύεστε σωστά τον χώρο. Εάν νομίζετε ότι τα δωμάτια στα οποία περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας, είναι μικρά και μη-λειτουργικά, τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας, διαβάστε τα παρακάτω tips. Εφαρμόστε τα και πείτε «αντίο» στην καταθλιπτική διάθεση.

    No more libraries

    Μπορεί να είστε fans του βιβλίου και να έχετε σαν όνειρο ζωής να αποκτήσετε μία τεράστια βιβλιοθήκη, αλλά αν το σπίτι σας δε σας το επιτρέπει, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αντίθετα, μπορείτε να αγοράσετε μικρά ράφια και να τα τοποθετήσετε στους τοίχους του σαλονιού σε διάφορα σημεία. Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, προσθέστε κορνίζες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή και έξυπνα quotes και illustrations, μικρά γλαστράκια με κάκτους ή άλλα φυτά και αρωματικά κεριά για ρομαντική διάθεση.

    Οι καναπέδες… αλλιώς

    Λόγος γίνεται για τα χαριτωμένα πουφ, που σε αυτή την περίπτωση δε διακρίνονται μόνο για την παιχνιδιάρικη διάθεση που χαρίζουν σε κάθε δωμάτιο, αλλά και για την εξοικονόμηση χώρου που προσφέρουν. Για παράδειγμα, αν το σαλόνι σας δεν επιτρέπει να βάλετε ακόμα έναν μεγάλο καναπέ-γωνία, τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε δύο μεγάλα και άνετα πουφ, σε γήινα χρώματα. Είναι τέλεια ιδέα και για το σπίτι με παιδιά, ενώ οι μεγαλύτεροι επισκέπτες σας επίσης θα τα εκτιμήσουν, αφού δημιουργούν μία πιο cozy και απολαυστική ατμόσφαιρα.

    Round tables

    Τα στρογγυλά τραπέζια είναι η ιδανική λύση εάν θέλετε να κάνετε έναν χώρο να μοιάζει πιο μεγάλο, είναι πιο κομψά και ιδιαίτερα χρήσιμα για τις πιο μικρές κατοικίες. Επίσης, είναι ασφαλή, αφού δε διαθέτουν επικίνδυνες γωνίες στις οποίες ενδέχεται να χτυπήσουν τα παιδιά. Προτιμήστε τα σε λευκό χρώμα, που φωτίζει τον χώρο και στολίστε τα με fashion table books, αρωματικά ρεσό και πολύτιμους λίθους για καλή ενέργεια και θετική αύρα. Αλλιώς, για να πετύχετε ένα πιο μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, αφήστε τα «γυμνά».

    Πολυχρηστικά έπιπλα

    Πρόκειται για την “έξυπνη” κατηγορία επίπλων, που σε λίγα μόλις λεπτά μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο, με απλές και γρήγορες κινήσεις. Εάν, για παράδειγμα, η κουζίνα σας είναι μικρή, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τραπέζι που διπλώνει και μεγαλώνει, όταν χρειάζεται να χωρέσει όλη η οικογένεια! Επιπλέον, εάν το σαλόνι σας είναι περιορισμένων διαστάσεων και δεν έχετε στο σπίτι ξενώνα για τους επισκέπτες, επενδύστε σε έναν καναπέ-κρεβάτι. Τα πολυχρηστικά έπιπλα είναι η κατάλληλη λύση και για τα φοιτητικά σπίτια, που συνήθως δεν έχουν πολύ χώρο.

    Αντικατοπτρισμός on

    Οι καθρέπτες εκτός από διαχρονικά και κομψά διακοσμητικά αντικείμενα βοηθούν και στο να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος. Ουσιαστικά, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο. Μπορείτε να τους τοποθετήσετε στο σαλόνι κρεμασμένους στον τοίχο ή να τοποθετήσετε μεγάλους wall mirrors στο πάτωμα για ένα πιο bohemian αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε ο περίγυρος του καθρέπτη να έχει vintage πινελιές και να δίνει το εφέ μιας άλλης εποχής. Καθρέπτες μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε και στο υπνοδωμάτιό σας και να δημιουργήσετε ένα minimal boudoir, χωρίς να χρειαστείτε άλλα ογκώδη έπιπλα.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ησυχαστήριο της Μελίσσας Μεταξά είναι μια αγροικία στην Ανάβυσσο (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια κατοικία στο Πανόραμα βιώνει την καθημερινότητα με ιδιαίτερο στιλ (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Seascape suites στη Σαντορίνη είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ