• City Stories

    Μια κατοικία στο Πανόραμα βιώνει την καθημερινότητα με ιδιαίτερο στιλ (pics)

    • NewsRoom


    Eίναι πραγματικά ωραίο και ισοδυναμεί με ποιότητα ζωής το να ζεις καθημερινά σε χώρους που σε καλύπτουν αισθητικά και σου δίνουν ικανοποίηση. Τη συγκεκριμένη κατοικία, αν και είχε κατοικηθεί κάποια χρόνια, ανέθεσαν οι ιδιοκτήτες της στην Τίτη Δάνου για να την αναβαθμίσει και να προσθέσει κάτι απ’ τη δημιουργική της αύρα. Εκείνη, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Ράνια Σταματάκη, ανανέωσαν τη διακόσμηση του σπιτιού και σχεδίασαν από την αρχή επιμέρους στοιχεία, ώστε να υπάρξει το σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο σε τίποτα δε θυμίζει την προϋπάρχουσα κατάσταση. Το χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού, που έχει κι άμεση επαφή με τον κήπο, διαμορφώθηκε σ’ ένα άνετο playroom για τα παιδιά της οικογένειας με μαυροπίνακα, άνετα χαμηλά τραπέζια και απίθανα παιχνίδια, για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης για τους μικρούς και τους φίλους τους. Ένα ψυγείο Smeg με βρετανική σημαία δίνει χρώμα κι ένταση σ’ έναν χώρο όπου, έτσι κι αλλιώς, συνυπάρχουν πολλά έντονα χρώματα με αρμονικό, όμως, τρόπο.

    Το μεσαίο επίπεδο που φιλοξενεί το καθιστικό και την κουζίνα είναι κατά συνέπεια ο πυρήνας του σπιτιού και εκεί δόθηκε η μεγαλύτερη έμφαση. Πρωταγωνιστούν οι γήινοι τόνοι και ο συνδυασμός γκρι-μπεζ, που αναδεικνύεται ιδιαίτερα κομψός στις επιλογές, κυρίως του καθιστικού. Μια ξύλινη κατασκευή γύρω απ’ το τζάκι σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα και υλοποιήθηκε από τον Paul Finn, με ξύλινα ντουλάπια επενδυμένα από άγρια κατεργασμένο ξύλο, τα οποία δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο τοίχος χρωματίστηκε γκρίζος ώστε να αναδεικνύονται ιδανικά τα έπιπλα σε σωστή αναλογία των δύο κυρίαρχων χρωματικών τόνων, όπως ο γκρίζος καναπές σε συνδυασμό με τη δερμάτινη πολυθρόνα (και τα δύο της Baxter) και το χαλί με τα μεταλλικά τραπεζάκια της Paola Navone -όλα απ’ το Moda Bagno Concept Store-, συμπληρώνουν ένα αρμονικό σύνολο. Στη θέση κουρτινών, γάζες που χρωματίστηκαν, επίσης γκρίζες, επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει με διακριτικότητα στον χώρο.

    Απέναντι από το τζάκι, ο δερμάτινος καναπές συμπληρώνεται από ένα κλασικού τύπου τραπεζάκι, ενώ δίπλα, την τραπεζαρία απαρτίζουν ένα βαρύ ξύλινο τραπέζι που συνδυάστηκε με υφασμάτινες πολυθρόνες διαφορετικού χρώματος, και ένας πολυέλαιος-αντίκα από το Corda Maison. Στον επάνω όροφο, που φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια, το ύφος γίνεται πιο ανάλαφρο, με ανοιχτόχρωμους τόνους και περισσότερο φως. Στο master bedroom κυριαρχεί η άνεση και το ολόλευκο σκηνικό που τονίζεται ακόμη περισσότερο απ’ το φως που εισβάλλει απλόχερα στον χώρο από το τεράστιο άνοιγμα, ενώ η λευκή πολυθρόνα La chaise των Eames της Vitra είναι η πινελιά σύγχρονου design που αναβαθμίζει το δωμάτιο. Στο παιδικό υπνοδωμάτιο, τα κόκκινα custom made έπιπλα υπογραμμίζουν τη χαρούμενη και παιχνιδιάρικη διάθεση και συμπληρώνονται από ιδιαίτερες επιλογές, όπως οι μεταλλικές καρέκλες από το παριζιάνικο Merci, το χαλί Laura Ashley κι άλλα καλόγουστα αντικείμενα. Έξω στον κήπο, ένα άνετο πλάτωμα ντύθηκε με ξύλινο deck της Alexyl για να φιλοξενήσει τα ολόλευκα έπιπλα Gervasoni από το Moda Bagno Concept Store και μια σειρά από λεπτομέρειες που διαμορφώνουν ένα κομψό καθιστικό, περιτριγυρισμένο από πράσινο. Συμπληρώνεται έτσι ένα άψογο σκηνικό που αγγίζει τα όρια του ιδανικού για να ζει κανείς σ’ ένα όμορφο περιβάλλον.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια υπέροχη κατοικία στη Χαλκιδική αγγίζει το ιδανικό όνειρο χαλάρωσης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To ιδανικό σπίτι σε ελληνικό νησί βρίσκεται στη Μήλο! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τάξη και το χάος «παντρεύονται» σ’ αυτό το όμορφο εξοχικό στην Αντίπαρο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ