• City Stories

    Επτά γιορτινές προτάσεις για έξοδο το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου!

    ΚΠΙΣΝ


    Προ-παραμονή Χριστουγέννων! Τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε όμορφα το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τη μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων; Οι επιλογές είναι πολλές από γιορτινές όπερες και έξαλλες συναυλίες, μέχρι ξεκαρδιστικές κωμωδίες και brunch! Μερικές από τις παρακάτω προτάσεις είναι δωρεάν, ενώ κάποιες άλλες με εισιτήριο. Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει στο γούστο σας και διασκεδάστε!

    1. Christmas Pop Up Brunch στη Γιορτινή Κυψέλη (φαγητό)

    Την προ-Παραμονή των Χριστουγέννων η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, μας υποδέχεται για ένα γιορτινό brunch.

    Από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο pop up brunch στη γειτονιά της Κυψέλης. Για μία ημέρα η “Γιορτινή Κυψέλη” μετατρέπεται σε ένα μεγάλο “food-court”, όπου διαφορετικοί πάγκοι θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν κλασικά -και όχι τόσο κλασικά- πιάτα brunch.

    Στα decks θα βρίσκονται οι DJs: Noff Weezy, A. Square και Andreas Benos-Palmer, οι οποίοι θα… εμπλουτίσουν το pop up brunch με μουσική και αμέσως μετά τις 17:00 θα το αναπτύξουν σε ένα afternoon party.

    14:00-16:00 Andreas Palmer
    16:00-18:00 A. Square
    18:00-20:00 Noff Weezy
    20:00-Κλείσιμο b2b2b

    Ώρα:
    12:00

    Πού:
    Δημοτική Αγορά Κυψέλης
    Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση

    Πληροφορίες

    μπραντσ

    2. “Ο μικάδος” των Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν (όπερα)

    Σε συμπαραγωγή με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου “Ραφή”, η Εναλλακτική Σκηνή παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα μουσικού θεάτρου όλων των εποχών, την εξωτική κωμική όπερα “Ο μικάδος” (1885). Οι δημιουργοί της, Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, πρωτεργάτες της αγγλικής μουσικής κωμωδίας και προπάτορες των Monty Python και των Αδελφών Μαρξ, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα. Η βία, η διαφθορά, ο λαϊκισμός, η υποκρισία και ο πουριτανισμός μπαίνουν στο στόχαστρο του δαιμόνιου καλλιτεχνικού διδύμου, που στηλιτεύει με χιούμορ και ελαφράδα τα κακώς κείμενα της εποχής τους.

    Ο λιμπρετίστας Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ φέρεται να εμπνεύστηκε το θέμα του έργου από ένα γιαπωνέζικο σπαθί που είδε αναρτημένο σε μια δημόσια βιβλιοθήκη. Την εποχή εκείνη, θίασοι από την Ιαπωνία έκαναν περιοδεία στο Λονδίνο, συμβάλλοντας στη διάδοση του εξεζητημένου οριενταλισμού που είχε ξετρελάνει το βρετανικό κοινό. Η τοποθέτηση της δράσης σε ένα απομακρυσμένο γεωγραφικό περιβάλλον διευκόλυνε τον έμπειρο συγγραφέα να μιλήσει άφοβα για ζητήματα που ταλάνιζαν την αγγλική κοινωνία της εποχής του: τα απανωτά πολιτικά σκάνδαλα, την κατάχρηση εξουσίας, το έλλειμμα δημοκρατίας.

    Μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου
    Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
    Απόδοση-διασκευή: Γιώργος Τσακνιάς
    Απόδοση στίχων: Κατερίνα Σχινά
    Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
    Κίνηση: Χαρά Κότσαλη
    Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

    Μικάδος: Μάριος Σαραντίδης
    Νάνκι-Που: Θάνος Λέκκας
    Κο-Κο: Δημήτρης Ναλμπάντης
    Που-Μπα: Νίκος Σπανάτης
    Κατίσα: Αναστασία Κότσαλη
    Γιαμ-Γιαμ: Λητώ Μεσσήνη
    Πίτι-Σινγκ: Λυδία Αγγελοπούλου
    Πιπ-Μπο: Βαρβάρα Μπιζά

    Μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γκουίντο ντε Φλάβις (σαξόφωνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο/πλήκτρα)

    Ώρα:
    20.30

    Πού:
    Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Τιμή:
    Τιμές εισιτηρίων 15, 20 €
    Φοιτητικό, παιδικό 10 €

    Πληροφορίες

    ο μικάδος

    3. “Ήρωες” του Gerald Sibleyras (θέατρο)

    Τρεις γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.

    Συντελεστές:
    Σκηνοθεσία: Νιkita Milivojevic
    Μετάφραση: Μαριάννα Τόλη
    Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
    Κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
    Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
    Παραγωγή: Art & Ether
    Δημόσιες Σχέσεις: Ολγα Παυλάτου

    Πρωταγωνιστούν:
    Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    Νέο Θέατρο Βασιλάκου
    Πλαταιών & Προφήτη Δανιήλ 3, Κεραμεικός

    Τιμή:
    Κανονικό 20€
    Φοιτητικό 14€
    Ανέργων 10€

    Πληροφορίες

    Ήρωες θέατρο

    4. Polyphonica, Musica & Camerata Junior Concert (μουσική)

    Εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους! Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

    Η διαπολιτισμική οικογένεια της Polyphonica δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 5-17 ετών, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συμμετάσχουν δωρεάν σε ομαδικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις, υπό την επίβλεψη και διδασκαλία των μουσικών Μαρίζας Βαμβουκλή, Ελσας Κούντιγκ, Μυρτούς Τίκωφ και Ελλης Κωστελέτου. Σήμερα αριθμεί περί τα 200 μέλη. Προσφέρει τμήμα χορωδίας, εργαστήρι σύγχρονου χορού, αφρικάνικων χορών και κρουστών, θεάτρου και γιουκαλίλι, καθώς και ένα τμήμα χορωδίας στη Μυτιλήνη για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ελληνικών οικογενειών.

    Η Musica, χορωδία του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν ακρόασης. Φέτος αριθμεί περί τα 85 μέλη. Τη μουσική διεύθυνση και διδασκαλία έχει αναλάβει ο μαέστρος Δημήτρης Μπουζάνης. Στον ίδιο σύλλογο λειτουργεί και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior που έχει εξελιχθεί σε ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό σύνολο, φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών σε επαγγελματικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα αριθμεί 60 περίπου μέλη, 7-25 ετών. Δάσκαλος και διευθυντής της είναι ο κορυφαίος βιολονίστας της ΚΟΑ, Δημήτρης Σέμσης.

    Ώρα:
    12.00

    Πού:
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη

    Πληροφορίες

    5. Προβολή “Μαίρη Πόπινς” (σινεμά)

    Το Park Your Cinema επιστρέφει με γιορτινή διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών. Φιλμ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές θεατών, που κανείς δεν βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά, που ονειρεύεται να τον μαγέψουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

    Ένας αμελής πατέρας προσλαμβάνει για γκουβερνάντα των παιδιών του μια μυστηριώδη γυναίκα που αποδεικνύεται πως διαθέτει μαγικές ικανότητες για να στρώσει τη δυσλειτουργική του οικογένεια!

    Το θρυλικό musical που συνδυάζει σκηνές live-action και animation, παρέμεινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του studio της Disney για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Προτάθηκε για 13 Oscar, βραβεύτηκε σε 5 κατηγορίες (πρώτου γυναικείου ρόλου, μοντάζ, μουσική, οπτικών εφέ και τραγουδιού για το Chim Chim Cher-ee). Η Julie Andrews κάνει εδώ το…supercalifragilisticexpialidocious ντεμπούτο της στο σινεμά.

    Σκηνοθεσία: Robert Stevenson

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Ηλεκτρονική κράτηση απαραίτητη

    Ώρα:
    11.30

    Πού:
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση)

    Πληροφορίες

    Μαίρη Πόπινς

    6. 6 brands Xmas Pop Up Store στο six dogs (ψώνια)

    Η μίνιμαλ αισθητική σε ένα ευρύ φάσμα εκδοχών της, ιδωμένη μέσα από τα μάτια 6 Athens-based fashion brands και του online περιοδικού ABLATIVUS αποκτά σάρκα και οστά σε ένα Christmas Pop-up Store στην καρδιά της Αθήνας.

    Το six d.o.g.s φιλοξενεί μία κολεκτίβα ελληνικών brands, τα οποία παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, το όραμα και την φιλοσοφία τους, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αποκτήσει κανείς κομμάτια από τις τρέχουσες συλλογές τους.

    Τα fashion brands που συμμετέχουν είναι: 19.02, Aumorfia, Clon8, He-m-n-oid, Liberta, Studiomateriality.

    Ώρα:
    12.00

    Πού:
    Project Space
    six d.o.g.s.
    Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

    Τιμή:
    Πληροφορίες: 210 3210510

    Πληροφορίες

    7. Bazooka – A Victim Of Society στο Gagarin (συναυλία)

    Οι Bazooka δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στο Βόλο και έκτοτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα.

    Στην καινούρια τους δουλειά οι Bazooka διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους μουσικούς τους ορίζοντες, χωρίς να χάνουν ούτε στιγμή την δύναμη και την ορμητικότητα του ήχου τους, ενώ για ακόμα μια φορά επιστρέφουν στις ρίζες τους δίνοντας έμφαση στον Ελληνικό στίχο.

    Οι A Victim Of Society έρχονται για την πρώτη δικιά τους συναυλία στο Gagarin, σε ένα double-bill με τους Bazooka.

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    Gagarin Live Music Space 205
    Λιοσίων 205, Αττική

    Τιμή:
    Προπώληση 8 ευρώ
    Ταμείο 10 ευρώ

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Park Your Cinema επιστρέφει με δωρεάν ταινίες και γιορτινή διάθεση στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 8 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 21 Δεκεμβρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    «3o Athens Food Market – Xmas Edition» στην Πλατεία Κοτζιά: Η απόλυτη γαστρονομική γιορτή



    ΣΧΟΛΙΑ