• City Stories

    Έξι δημιουργικοί τρόποι για να κάνετε την Γιορτή της Μητέρας ξεχωριστή


    Την Κυριακή 12 Μαΐου είναι η Γιορτή της Μητέρας!

    Εμείς σας προτείνουμε έξι ιδέες για να δημιουργήσετε μία μοναδική ημέρα που θα κάνει την μαμά να χαμογελάσει και να της μείνει αξέχαστη.

    1. Απολαύστε μαζί ένα πικ-νικ στην παραλία

    Ένα καλάθι με τρόφιμα, μία κουβέρτα, ένα ψυγειάκι με πόσιμα και τα καπέλα σας. Οι παραλιακές ζώνες της Αθήνας είναι γεμάτες σημεία στα οποία μπορείτε να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη, χωρίς να χρειαστεί να σκαρφαλώσετε ή να περπατήσετε χιλιόμετρα.

    Γεμίστε το καλάθι με τυριά, ψωμί και κρακεράκια, ντοματάκια, αγγουράκια και ελιές, γεμίστε κι ένα τάπερ με φράουλες λουσμένες σε μέλι και χυμό πορτοκαλιού κι είστε έτοιμες. Ένα μπουκάλι δροσερό ροζέ ταιριάζει με όλα.

    Αν δεν θέλετε αλκοόλ, βάλτε τσάι ή ό,τι βότανα θέλετε σε μία γυάλινη κανάτα, γεμίστε την με νερό, κλείστε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στον ήλιο για 1-2 ώρες.

    Μεταφέρετέ την στο ψυγείο ή στο θερμός.

    πικνικ

    2. Χαρίστε της άλατα μπάνιου φτιαγμένα από τα χεράκια σας

    Κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος, αυτός ο συνδυασμός υπόσχεται χαλαρωτική, ενυδατική και θεραπευτική δράση. Είναι πολύ εύκολο και διαρκεί έξι μήνες. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

    1 φλ. μαύρο αλάτι
    1 φλ. ροδοπέταλα ή και μπουμπούκια
    1/4 φλ. λουλούδια λεβάντας
    1/4 φλ. χαμομήλι
    Αιθέριο έλαιο λεβάντας

    Πώς το φτιάχνουμε;

    Αναμιγνύουμε το αλάτι με το χαμομήλι, την λεβάντα και τα λουλούδια και προσθέτουμε 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Διαλέγουμε ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές σκέπασμα και το στολίζουμε με κορδέλες και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

    3. Καλέστε την για ένα brunch

    Αν σας το επιτρέπουν οι συνθήκες, καλέστε την μητέρα σας για ένα πρωινό διαφορετικό από τα συνήθη. Γεμίστε τα βάζα με φρέσκα λουλούδια και υποδεχτείτε την με ένα φιλί και μία δροσερή Μιμόζα, φτιαγμένη από φρέσκο χυμό πορτοκάλι και σαμπάνια ή Prosecco.

    Για το τραπέζι προτείνουμε τα κλασσικά αυγά scrambled, που δεν χρειάζονται ικανότητες σεφ για να πετύχουν, συνοδεία καπνιστού σολομού, cream cheese και καλού ψωμιού – έλλειψη καλών bagel στην Αθήνα.

    Για επιδόρπιο προτείνουμε μια γρήγορη και εύκολη μους Φράουλας με την υπογραφή του Μαρκ Μπίτμαν.

    Η συνταγή:

    Ξεπλένουμε ένα κεσεδάκι φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα 4. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με 1/4 φλ. ζάχαρη και τις αφήνουμε 10 λεπτά για να βγάλουν τον χυμό τους.

    Πολτοποιούμε τις μισές φράουλες και όλο τον χυμό στο μπλέντερ και ανακατεύουμε το μείγμα με τις υπόλοιπες φράουλες.

    Χτυπάμε 1 φλ. κρέμα γάλακτος με 1/4 φλ. ζάχαρη και μία κουταλιά γλυκού εκχείλισμα βανίλιας μέχρι να πετύχουμε σφιχτή σαντιγί.

    Την ανακατεύουμε με τις φράουλες, τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ και μετά στο ψυγείο για 2 ώρες.

    4. Φτιάξτε της λαχταριστά brownies

    Η συνταγή φέρει την υπογραφή της ηθοποιού Κάθριν Χέμπουρν και είναι εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη. Το μόνο πρόβλημα είναι να μην τα φάτε πριν τα προσφέρετε στην Μητέρα σας.

    1/2 φλ. κακάο
    1/2 φλ. βούτυρο
    2 αυγά
    1 φλ. ζάχαρη
    1/4 φλ. αλεύρι
    1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
    1 κ.γ. βανίλια
    μία πρέζα αλάτι

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C. Λιώνουμε το βούτυρο με το κακάο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο.

    Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι και την βανίλια. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου/κακάο και ανακατεύουμε καλά.

    Ρίχνουμε το μείγμα στα ξηρά υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Το εσωτερικό τους πρέπει να παραμείνει υγρό.

    5. Κάντε μαζί μια βόλτα στη Γιορτή Λουλουδιών στο Πάρκο Γουδή

    Συνοδέψτε τη μητέρα σας και απολαύσετε υπέροχες βόλτες στο πάρκο Γουδή.

    Ο Δήμος Ζωγράφου διοργανώνει τη Γιορτή Λουλουδιών που θα γεμίσει με χρώματα και αρώματα την πόλη μας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα περίπτερα δεκάδων εκθετών και σε μία μεγάλη ποικιλία φυτών, λουλουδιών και βοτάνων και να προμηθευτείτε με φυτά της αρεσκείας σας.

    6. Απολαύστε μαζί -χωρίς ενοχές- ένα σνακ στο Athens Street Food Festival

    Τι καλύτερο από το να δοκιμάσετε νέες γεύσεις, αυτές «του δρόμου» από κάθε γωνιά της πόλης! Λίγα βήματα από το μετρό του Κεραμεικού (Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ.,Γκάζι), διοργανώνεται και φέτος το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας.

    Πηγή: monopoli.gr



    ΣΧΟΛΙΑ