• City Stories

    Ένα παράξενο και ιδιαίτερο ξενοδοχείο όπου το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο (10 pics)

    • NewsRoom


    Το “boutique hotel” με την ονομασία “Loke Thye Kee Residences” βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Penang, στην τοποθεσία Georgetown, η οποία αποτελεί ένα από τα πέντε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO της Μαλαισίας. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε τμήμα κτιρίου που κατά το παρελθόν αποτελούνταν από ένα εστιατόριο και πέντε εμπορικά καταστήματα με ιστορία εκατό ετών, τα οποία τελούσαν υπό εγκατάλειψη τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το κτίριο αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης ζώνης, του Loke Thye Kee Heritage Village, η οποία βρίσκεται στη φάση της ανάπλασης και αστικής αναζωογόνησης.

    Η αρχιτεκτονική ομάδα άντλησε την έμπνευσή της από τον ιστορικό ρομαντισμό της περιοχής στη δεκαετία του 1900 και το πνεύμα μιας περασμένης εποχής και κληρονομιάς για να προτείνει το σχεδιασμό ενός ξενοδοχείου με τη γοητεία της παράδοσης ιδωμένη μέσα από μία σύγχρονη και προσαρμοσμένη στο σύγχρονο τρόπο ζωής σκοπιά.

    Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει πέντε σουίτες για βραχεία ή μακρά διαμονή. Η κάθε σουίτα έχει το δικό της κήπο και ιδιωτικό εξώστη, χώροι που σχεδιάστηκαν ανάμεσα στο αποτύπωμα της αυλής και των σοκακιών των πρώην καταστημάτων. Το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο σε πολλαπλά επίπεδα, από την υλικότητα μέχρι τη χωρική εμπειρία. Τα παραδοσιακά μασίφ ξύλινα δάπεδα ξεχωρίζουν με τα ειδικά διαμορφωμένα έπιπλα να δίνουν την εντύπωση ότι αιωρούνται από το επίπεδο του ορόφου.

    Η τραχιά υφή των υπό διατήρηση πλίνθων ζωντανεύει με τη βοήθεια λαμπτήρων φωτοδιόδων (LED) που βρίσκονται στις ακριανές εσοχές της βαθμιδωτής οροφής. Οι κατά παράδοση μη εμφανείς χώροι των δωματίων, όπως ο νιπτήρας του χώρου υγιεινής και οι λινοθήκες αναδεικνύονται ως διαφανή γυάλινα κουτιά που επεκτείνονται και γίνονται ενιαίο τμήμα της σουίτας. Οι τάπητες, τα μαξιλάρια και τα έπιπλα επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσδίδεται η έννοια του σύγχρονου στην παραδοσιακή υφή του κτιρίου.

    Η αρχιτεκτονική ομάδα ήταν υπεύθυνη και για το σχεδιασμό της ταυτότητας του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων ενός αντισυμβατικού καταλόγου φαγητού υπό τη μορφή μαξιλαριού, ενός χάρτη με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τα εστιατόρια και το φαγητό της περιοχής, του καταλόγου για τις υπηρεσίες δωματίων και του προγράμματος της τηλεόρασης κ.α. Ο καλλιτέχνης Ch’ng Kiah Kiean κλήθηκε να εμπλουτίσει το εσωτερικό των σουιτών με εννέα έργα τέχνης, τα οποία αναπαριστούν γνωστά κτίρια της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής. Το αποτέλεσμα και όλες οι παράμετροι του σχεδιασμού συντελούν σε μία ολιστική εμπειρία που προσφέρεται κατά τη διαμονή στους χώρους του ξενοδοχείου.

    Στοιχεία έργου:

    Αρχιτεκτονική μελέτη: MOD – Ministry of Design
    Στατική μελέτη: Perunding Pakatan Cergas
    Η/Μ μελέτη: O&A Consult Sdn. Bhd
    Καλλιτέχνης: Ch’ng Kiah Kiean
    Κατασκευή: 1919 Global Sdn Bhd / SeriousBiz Sdn Bhd
    Τοποθεσία: Penang, Μαλαισία
    Συνολικό καθαρό εμβαδό: 633 m2
    Διάρκεια κατασκευής: 2013 – 2015
    Φωτογραφίες: CI&A Photography (Edward Hendricks)

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια πολύ ιδιαίτερη και προσεγμένη μονοκατοικία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (10 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ανακαινισμένη κατοικία κρυμμένη στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Μυκόνου (14 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια πρωτότυπη κατοικία που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά στην Κρήτη! (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ