• City Stories

    Ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα του 1800, μέσα στη νεοκλασική ατμόσφαιρα της Πλάκας (pics)

    • NewsRoom


    Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, μιας από τις πιο γραφικές γειτονιές της ελληνικής πρωτεύουσας, στους πρόποδες του βραχώδους λόφου της Ακρόπολης. Από τα παράθυρα του καθιστικού μπορεί κάποιος να βλέπει τους ανθρώπους που πηγαίνουν για τα καθημερινά ψώνια τους ή γεμίζουν τις τοπικές ταβέρνες.

    Το κτίριο, στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα, χρονολογείται από το 1800, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Το διαμέρισμα slab (πλάκα)  αποτελεί ένα θύλακα σύγχρονης απλότητας μέσα στη νεοκλασική ατμόσφαιρα της Πλάκας.

    Το διαμέρισμα ανακαινίστηκε πλήρως και ο σχεδιασμός είχε να αντιμετωπίσει έναν περιορισμένο χώρο, γεγονός που υπαγόρευσε μια ευέλικτη διάταξη.


    Στη διασταύρωση του προθαλάμου, του σαλονιού και της κουζίνας, έχει τοποθετηθεί ένα ξύλινο “κουτί”, που παρέχει τους απαραίτητους χώρους αποθήκευσης κατά την είσοδο στο διαμέρισμα, αλλά επίσης “ξεδιπλώνεται”, ώστε να διαχωρίζει, όταν χρειάζεται, την κουζίνα από τις άλλες δύο περιοχές.


    Το διαμέρισμα βρίσκεται στη γωνία δύο δρόμων. Η καμπύλη του κτιρίου αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό, δίνοντας μια μοναδική προοπτική στο καθιστικό. Τα ξύλινα πατώματα, οι υπόλευκοι τοίχοι και τα πέτρινα στοιχεία δημιουργούν μια κομψή ατμόσφαιρα. Οι ψηλές οροφές και τα μεγάλα παράθυρα δίνουν αδιαμφισβήτητα νεοκλασικό χαρακτήρα στους χώρους.

    Ο συνδυασμός των νεοκλασικών μεγεθών με τα σύγχρονα στοιχεία δημιουργούν μια συναρπαστική και εξατομικευμένη, αλλά συγχρόνως ήρεμη και καλαίσθητη ατμόσφαιρα.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio
    Τοποθεσία: Πλάκα, Αθήνα
    Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης
    Κατασκευή: 2011

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια πανέμορφη κατοικία στο Κεφαλάρι, με γυάλινη οροφή στο κέντρο και άπλετο φως (pics)05/

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα όμορφο εξοχικό στη Μονεμβασιά, που προσφέρει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωμάτια με θέα στην καρδιά της Φλωρεντίας (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ