• City Stories

    Εύκολη κοτόπιτα από την Αργυρώ με πεντανόστιμη μπεσαμέλ


    Εύκολη κοτόπιτα με ψεύτικη μπεσαμέλ, που γίνεται με ό,τι μας περίσσεψε. Με λίγα απλά υλικά και τραγανό φύλλο, έχεις κοτόπιτα σε 5′ με πλούσια νοστιμιά. Ελάχιστη προετοιμασία 10 λεπτών και μαγείρεμα σε 40 λεπτά.

    Υλικά Συνταγής

    • 4 χωριάτικα λεπτά φύλλα για πίτα
    • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
    • 1 πράσο κομμενο σε λεπτές φέτες
    • 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
    • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
    • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    • 1½ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
    • 1/2 φλ κασέρι τριμμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό.

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4′ και προσθέτουμε το καρότο.  Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1′.

    Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.

    Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

    Αδειάζουμε τη γέμιση για την κοτόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα πάνω και κάτω.

    Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς C για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της. Για να φτιάξετε την κοτόπιτα με μπεσαμέλ ακόμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα «Τόσο απλά», βάζοντας τη γέμιση ανάμεσα στα φύλλα και ψήνοντας με τις παραπάνω οδηγίες.

    Αφήνουμε την καυτή πίτα να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα: Η συνταγή της Αργυρώς για την πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή από την Αργυρώ για νόστιμη τυρόπιτα



    ΣΧΟΛΙΑ