• City Stories

    Εύκολα σπιτικά πιτσάκια που θα σε κάνουν να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

    • NewsRoom
    pizza!


    Θυμάμαι ακόμη όταν ήμουν μικρή τη μαμά μου να “εκβιάζει” εμένα και τον αδερφό μου να φάμε ψάρια, υποσχόμενη ότι το βράδυ θα έχει πίτσα, σαν επιβράβευση!

    Το σύστημά της δούλευε καλά και μετά από χρόνια ακόμη νιώθω πως η πίτσα είναι κάτι παραπάνω από αγαπημένο φαγητό, είναι το “μπράβο” που λέω στον εαυτό μου! Αλλά, πλέον μένω μόνη και έτσι καμιά φορά βαριέμαι να μαγειρεύω. Επειδή όμως τα σπιτικά είναι και τα καλύτερα, θα σας πω μία εύκολη συνταγή για πιτσάκια που θα κάνετε ξανά και ξανά και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Υλικά:

    Για τη ζύμη

    • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
    • 1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι

    Για τη γαρνιτούρα

    • σάλτσα ντομάτας
    • γαλοπούλα, ζαμπόν, σαλάμι αέρος ή ότι αλλαντικό θέλετε
    • τυρί τριμμένο

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.

    Έπειτα ρίχνετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά το αλάτι.

    Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να μην κολλάει στα χέρια.

    Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20′, σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

    Ανοίγετε την ζύμη με ένα πλάστη και με ένα ποτήρι κόβετε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια.

    Βάζετε 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί σε κάθε πιτάκι.

    Ψήνετε για 15′ στους 180 C.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ιταλικές απολαύσεις στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μπουγατσάν»: Το θρυλικό γλυκό… πατέντα που έγινε μανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα καλύτερα μέρη για brunch στην Αθήνα 

     



    ΣΧΟΛΙΑ