• City Stories

    Deliciously Ella: Τρώγωντας καλά


    H Ella Μills είναι Βρετανίδα καλής οικογενείας. H μητέρα της διάδοχος της αυτοκρατορίας Sainsbury’s, ο πατέρας της βουλευτής των Εργατικών και ο άντρας της γιος βουλευτή και δικηγόρου του Μπερλουσκόνι. Σπουδές στην τέχνη, ταξίδια στο εξωτικό Μιστίκ, εξορμήσεις στο Ντουμπλέ. Μέχρι το 2011, που το υπερβολικό άγχος, λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος, την οδήγησε σε κρίσεις συνδρόμου ορθοστατικής ταχυκαρδίας. Δεν μπορούσε  να σταθεί όρθια χωρίς να λιποθυμήσει. «Ήμουν sugar monster, ζούσα με καραμέλες Haribo, κάπνιζα, έπινα, έτρωγα ό,τι έβρισκα». Οι γιατροί της συστήνουν φάρμακα και ακινησία. Για να σκοτώσει τον χρόνο της αποφασίζει να ξεκινήσει το μπλογκ Deliciously Ella.

    Αλλάζει διατροφή

    Κι αλλάζει διατροφή: κόβει κρέας, λευκή ζάχαρη, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένες τροφές. «Ήταν επώδυνη διαδικασία. Μισώ τις στερήσεις, τις κατηγοριοποιήσεις καθαρό-βρόμικο. Αυτό που κατάλαβα, όμως, είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψεις κάτι που σου αρέσει. Να βρεις τη σωστή ισορροπία». Τα συμπτώματα σταδιακά υποχωρούν και το πρώτο της βιβλίο ξεπερνά σε πωλήσεις τα ιερά τοτέμ Jamie Oliver και Nigella Lawson.

    «Το υγιεινό περνά πλέον από τις βαρετές σαλάτες σε κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό, με τη φαντασία και την απόλαυση που προσφέρουν τα γκουρμέ φαγητά.

    Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση και αν συνεχιστεί, θα δούμε πολύ ανατρεπτικές επιλογές που θα ανταγωνίζονται επάξια τις κλασικές». H αντιδίαιτά της σπάει ρεκόρ δημοφιλίας με τους Βρετανούς που ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με το healthy και πολύ χειρότερη με την διατροφική πειθαρχία.

    Το 2015 ανοίγει τα deli MaE με υγεινές τροφές και πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο Deliciously Ella with friends (φωτό) λανσάροντας και επίσημα τη σειρά σνακ energy balls στα σουπερμάρκετ.

    Είναι η Ella και είναι καλά.

    ΣΚΛΗΡΗ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ

    Στην ερώτηση πώς γίνεται να γνωρίζουμε τη διατροφική σωτηρία αλλά ως συνήθως να ακολουθούμε την οδό της απωλείας, η Ella απαντά: «Δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε όλα σε μία νύχτα. Ένα κάθε φορά. Το κάνει να φαίνεται πιο εύκολο».

    PHOTO: Tom Cochram/ Βρετανικό GQ 2017



    ΣΧΟΛΙΑ