• City Stories

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο επίγειος παράδεισος και ο οικογενειακός ξενώνας στους Παξούς

    • NewsRoom
    Χριστόφορος Παπακαλιάτης MAESTRO


    Πρωταγωνιστικό ρόλο στο Maestro, την υπερπαραγωγή που δημιούργησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παίζουν οι ονειρικοί Παξοί.

    Τα καταγάλανα νερά και τα ειδυλλιακά τοπία έχουν μαγέψει τους Έλληνες τηλεθεατές, ενώ σύντομα οι ομορφιές του νησιού θα κάνουν τον γύρο του κόσμου, μέσα από τη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix, που απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα της σειράς.

    Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δεν επέλεξε τυχαία τους Παξούς για την τοποθεσία, όπου ξετυλίγεται η ιστορία του. Έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δέσιμο με το μέρος, καθώς εκεί βρίσκεται το πατρικό της μητέρας του. Είναι το μέρος όπου παραθερίζει από μικρό παιδί και φροντίζει να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Μάλιστα, η μητέρα του, Βίλλυ Μαλάμη διατηρεί ένα μικρό ξενοδοχείο στο νησί.

    Πρόκειται για τα Bay View Villas, τα οποία πήραν την ονομασία τους από τη φαντασμαγορική θέα που έχουν προς το λιμάνι.

    Πώς ξεκίνησε η ιδέα των Bay View Villas

    Ήταν το 1995 όταν η Βίλλυ Μαλάμη πήρε την απόφαση να βγάλει άδεια λειτουργίας καταλυμάτων, να επεκτείνει το πατρικό, που βρίσκεται στο νησί από το 1780 και να ανοίξει ξενώνες.

    Βίλλυ Μαλάμη
    Βίλλυ Μαλάμη

    «Πούλησα την εταιρεία που είχα στην Αθήνα ως αντιπρόσωπος υφασμάτων, έβγαλα άδεια λειτουργίας καταλυμάτων στο νησί το 1995 και ποτέ δεν το μετάνιωσα», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της, η κ. Μαλάμη, μιλώντας στο ekriti.

    Το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι διακοσμημένο παραδοσιακά, ενώ έχει υψηλές προδιαγραφές για να ικανοποιεί κάθε επισκέπτη.

    Η ίδια διαχειρίζεται τις κατοικίες και περνάει εκεί έξι μήνες τον χρόνο μαζί με τη νησιώτισσα γιαγιά Μίκα.

    «Ερχόμασταν με τα παιδιά εδώ, τον Φίλιππο και τον Χριστόφορο, τα καλοκαίρια. Έπαιζαν, έτρεχαν, κολυμπούσαν. Έκαναν τις διακοπές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά. Μέναμε λίγες εβδομάδες και φεύγαμε. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω κάτι επαγγελματικό στους Παξούς γιατί έβλεπα το μέλλον», ανέφερε η ίδια.

    Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τη γιαγιά του
    Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τη γιαγιά του

    Τα πρώτα ενοικιαζόμενα λειτούργησαν σε τμήμα του σπιτιού και στη συνέχεια άνοιξε το 2000 ο ξενώνας, με θέα το λιμάνι του Γαΐου και εξαιρετική αισθητική.

    Στο πανέμορφο αυτό νησί έχουν γίνει πολλά γυρίσματα, ενώ ηθοποιοί έχουν φιλοξενηθεί και έχουν γιορτάσει την ολοκλήρωση των γυρισμάτων με πάρτι στις γεμάτες με μπουκαμβίλιες βεράντες του πατρικού της.

    Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σε συνέντευξή του έχει δηλώσει για τους Παξούς:

    «Δύο είναι τα νησιά μου: Η Κρήτη και οι Παξοί. Ήθελα πάντα να κάνω γύρισμα εκεί, είχα κάνει και πριν από 20 χρόνια, με τη σειρά ‘Να με Προσέχεις’.

    Σχετικά με το συγκεκριμένο νησί και τα γυρίσματα, δυσκολευτήκαμε πολύ με τον καιρό. Ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί δε θα γινόταν τίποτα από όσα κάναμε, εάν δεν είχαμε τους κατοίκους του νησιού, τον Δήμο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Κοινότητες, τις Φιλαρμονικές του νησιού…

    Οι άνθρωποι μας βοήθησαν σημαντικά. Μείναμε εκεί δύο μήνες, δεν ήταν εύκολο. Συγχρονίστηκαν και στήριξαν αυτό που κάναμε στους Παξούς, όλοι από εκεί. Τους ευχαριστώ πολύ, να περιμένουν να ξανά πάμε σύντομα».

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης
    Χριστόφορος Παπακαλιάτης

    Φωτογραφίες: ekriti.gr και christopherpapakaliatis, (Instagram)

    Διαβάστε επίσης:

    Maestro – La Famiglia: Τι θα δούμε στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς του MEGA



    ΣΧΟΛΙΑ