• Architecture & Design

    Vipp Pencil Case: Μία σουίτα σε πρώην εργοστάσιο μολυβιών στην Κοπεγχάγη

    Vipp Pencil Case: Μία γαλήνια σουίτα σε πρώην εργοστάσιο μολυβιών στην Κοπεγχάγη


    Ένα εργοστάσιο που κάποτε κατασκεύαζε τα κλασικά σχολικά μολύβια Viking της Δανίας, τώρα έχει μετατραπεί σε μία γαλήνια σουίτα που σχεδιάστηκε από την δανέζικη εταιρεία οικιακών ειδών Vipp.

    Το κατάλυμα των 90 τετραγωνικών μέτρων, με την επωνυμία Vipp Pencil Case, βρίσκεται στο ισόγειο ενός μετασκευασμένου εργοστασίου μολυβιών της δεκαετίας του 1930 και έχει πρόσβαση σε αυτό μέσω μιας ηλιόλουστης αυλής.

    Το Vipp Pencil Case είναι ένα από τους έξι χώρους φιλοξενίας που έχει δημιουργήσει η Vipp για ταξιδιώτες που είναι λάτρεις του στυλ και του design. Σε αυτές τις κατασκευές περιλαμβάνονται το Vipp Shelter, μια προκατασκευασμένη καμπίνα που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Immeln στη Σουηδία και το Vipp Farmhouse, μια κατοικία του 18ου αιώνα που βρίσκεται στο νησί Lolland της Δανίας.

    Οι εσωτερικοί χώροι του Vipp Pencil Case είναι έργο της Δανής σχεδιάστριας Julie Cloos Mølsgaard, η οποία πέρασε ένα χρόνο προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν ουδέτερο αλλά ζεστό χώρο φιλοξενίας, ο οποίος θα ερχόταν σε απόλυτη αρμονία με ένα βιομηχανικό περιβάλλον.

    Η διακόσμηση συνδυάζει λευκούς τοίχους με μια παλέτα ουδέτερων αποχρώσεων που κυμαίνονται από απαλό μπεζ έως ζεστό γκρι.

    Στην καρδιά του δωματίου του καταλύματος βρίσκεται ένα φωτεινό σαλόνι και η κουζίνα. Στη μία πλευρά βρίσκεται μια γκρι έκδοση της κουζίνας V1 της Vipp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα γεύματά τους.

    Η διακόσμηση είναι μίνιμαλ, με πλεκτά καλάθια, μοντέρνους πίνακες και διακοσμητικά σε γήινους τόνους.

    Στην άλλη πλευρά του χώρου υπάρχει μια μεγάλη τραπεζαρία από ξύλο βελανιδιάς με επιφάνεια από πέτρα Jura και μια σειρά από αποθηκευτικά ντουλάπια με σερβίτσια και μαγειρικά σκεύη.

    «Το Vipp Pencil Case δεν είναι ένα συνηθισμένο δωμάτιο ξενοδοχείου– περισσότερο είναι σαν στούντιο ή ατελιέ, αποπνέει μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και προσφέρει μια σπάνια ησυχία στην καρδιά της πρωτεύουσας της Δανίας», εξήγησε η Mølsgaard.

    Ψηλές συρόμενες πόρτες διαχωρίζουν τους χώρους και αποκαλύπτουν τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Το υπνοδωμάτιο είναι ευρύχωρο με ένα μεγάλο κρεβάτι και ένα άνετο πουφ – μια από τις τελευταίες προσθήκες στη συλλογή της Vipp – ενώ δύο μεγάλοι πίνακες κοσμούν τους τοίχους.

    Λινά κλινοσκεπάσματα και αρκετά μαξιλάρια δημιουργούν στρώματα απαλότητας και ζεστασιάς, όπως και οι κουρτίνες Kvadrat από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

    Η διακόσμηση αποτελείται από μοντέρνα μαρμάρινα τραπεζάκια που χρησιμεύουν ως κομοδίνα και ένα επίσης μαρμάρινο έργο τέχνης, το οποίο βρίσκεται πίσω από ένα απλό stand ρούχων.

    Το κατάλυμα περιλαμβάνει επίσης ένα κομψό μπάνιο που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ντυμένο με μαύρα πλακάκια.

    Το φως ρέει άπλετο μέσα στο χώρο, ενώ το ξύλινο δάπεδο που εμφανίζεται σχεδόν σε όλους του χώρους του σπιτιού έχουν σκοπό να «υπενθυμίζει» το υλικό των μολυβιών Viking και το γεγονός ότι το κτίριο χρησίμευε κάποτε ως εκθεσιακός χώρος για την μάρκα ξύλινων δαπέδων Dinesen.

    Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν επίσης από την Mølsgaard, η οποίος γέμισε τον χώρο με ξύλινα έπιπλα, διακοσμητικά, χαλιά και μαξιλάρια.

    Το πρώην εργοστάσιο της Viking βρίσκεται απέναντι από το κέντρο της Κοπεγχάγης στο νησί Brygge.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη παρέμβαση της Vipp στο χώρο του ξενοδοχείου, καθώς στα τέλη του περασμένου έτους, μετέτρεψε ένα άλλο μέρος του εργοστασίου σε ένα βραδινό κλαμπ, όπου σεφ από όλο τον κόσμο που προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

    Με πληροφορίες από: dezeen.com, thesefourwallsblog.com

    Πηγή φωτογραφιών: vipp.com

    Διαβάστε επίσης:

    Etesian: Μία κομψή κατοικία στη γραφική Τήνο

    Savoy x Gucci: Μια άγνωστη ιστορία γίνεται πηγή έμπνευσης για την πολυτελέστερη ίσως σουίτα του Λονδίνου



    ΣΧΟΛΙΑ