• Architecture & Design

    Ταϊλάνδη: Ένα πλωτό σπίτι που προσφέρει όλες τις ανέσεις

    • Μαρία Μπότη


    Το υπερπολυτελές πλωτό σπίτι με το όνομα «PLA2» βρίσκεται στο φράγμα Sinakharin της δυτικής Ταϊλάνδης.

    Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Dersyn Studio Co. και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2021. Η έκτασή του είναι 253 τ.μ. και αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και επαφή με τη φύση, ενώ προσφέρει όλες τις δυνατές ανέσεις.

    Η ομάδα της Dersyn Studio Co. αναφέρει ότι οραματίστηκε το σχήμα του PLA2 ως δύο αφηρημένους όγκους που παραπέμπουν στο σχήμα ενός αρσενικού και ενός θηλυκού ψαριού.

    Όσον αφορά τα υλικά, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το εξωτερικό μέρος με δύο διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου – αντανακλώντας τη διάκριση αρσενικού – θηλυκού. Παράλληλα, ο κρυφός φωτισμός εντός και εκτός του σπιτιού δημιουργεί ένα ρομαντικό σκηνικό.

    Από όλες τις πλευρές του κτηρίου, υπάρχει οπτική επαφή με την θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον που «ξεχειλίζει» πράσινο. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν κατασκευαστεί και διακοσμηθεί κυρίως με γήινους τόνους, ενώ ορισμένα χρωματιστά στοιχεία δίνουν μία πιο σύγχρονη «νότα».

    Το στυλ και η κομψότητα χαρακτηρίζουν όλους τους χώρους, ενώ η πισίνα δημιουργεί ένα επιπλέον υδάτινο σκηνικό.

    Το καθιστικό και η κουζίνα βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο με εκρού και διάφανα στοιχεία, όπως το κεντρικό τραπεζάκι με τα μεγάλα μαξιλάρια γύρω του, δίνοντας στο χώρο μοντέρνο στυλ. Η διακόσμηση είναι βιομηχανική, καθώς στην οροφή είναι εμφανείς οι σωλήνες.

    Στην άλλη πλευρά του σπιτιού, στον ίδιο χώρο με το υπνοδωμάτιο βρίσκεται ακόμα ένα καθιστικό, το οποίο διαχωρίζεται νοητά μέσω της διακόσμησης από τα δύο κρεβάτια που υπάρχουν στο χώρο. Οι αποχρώσεις είναι επίσης σε γήινους τόνους, ενώ δεν απουσιάζουν τα ασπρόμαυρα στοιχεία.

    Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται αντικριστά στα δύο κτήρια, είναι άνετα με κρεβάτια king size και μοντέρνα διακόσμηση. Η μεγάλη μπαλκονόπορτα προσφέρει άπλετο φως και ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

    Τα μπάνια είναι κατασκευασμένα από σκούρο ξύλο και διαθέτουν μαύρες και μπρούτζινες λεπτομέρειες, που αποπνέουν κομψότητα.

    Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει μία πισίνα και ακριβώς δίπλα δίχτυ όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν, χαλαρώνοντας πάνω στη θάλασσα.

    Στο πλάι του σπιτιού υπάρχει μία «κρυφή» νεροτσουλήθρα που καταλήγει στην θάλασσα.

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του σπιτιού είναι το τζακούζι που βρίσκεται στην ταράτσα, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση μέσω της εξωτερικής μεγάλης σκάλας.

    Με βάση τα κριτήρια σχεδιασμού, τις τεχνικές κατασκευής και τις επιλογές υλικών, το αρχιτεκτονικό γραφείο Dersyn Studio Co. πιστεύει ότι το έργο PLA2 θα αποτελέσει το νέο must προορισμό στην Ταϊλάνδη!

    Διαβάστε επίσης:

    Infinity Blue: Εκεί που η πολυτέλεια ενώνεται με το απέραντο γαλάζιο

    Azurine: Μία υπερπολυτελής βίλα στο «εκρηκτικό» νησί της Ίου



    ΣΧΟΛΙΑ