• Architecture & Design

    Τα έξυπνα και βιοκλιματικά κτίρια της Prosperty

    • NewsRoom


    Αναμφίβολα, η πανδημία επιτάχυνε την υιοθέτηση ψηφιακών και αυτοματοποιημένων λύσεων σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

    Στον κλάδο των ακινήτων, τα παραπάνω μεταφράζονται στο λεγόμενο έξυπνο σπίτι, στην οικία δηλαδή που δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης και ελέγχου ορισμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, η Prosperty, με σκοπό να προτείνει στο καταναλωτικό κοινό μια σύγχρονη εμπειρία διαμονής, εμπλουτίζει το portfolio της με βιοκλιματικά και έξυπνα κτίρια.

    Τι προσφέρουν οι έξυπνες κατοικίες της Prosperty

    Τα Smarthome της Prosperty ανέρχονται σε 181 πρότυπα ενεργειακά σχεδιασμένα διαμερίσματα, συνολικού εμβαδού από 42 έως 151 τ.μ., ενώ βρίσκονται βόρεια, νότια και επί του κέντρου των Αθηνών, και συγκεκριμένα στις περιοχές:  Γαλάτσι, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Βύρωνας, Παγκράτι, Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Πεύκη, Γέρακας, Μοσχάτο, Περιστέρι, Πετράλωνα, Σεπόλια, Πατήσια, Κυψέλη, Κολωνός, Νέα Φιλαδέλφεια, Βριλήσσια, Βούλα, Αγία Παρασκευή.

    Μάλιστα, παρότι βρισκόμαστε εν μέσω κορωνοϊού και θα θεωρούσε κανείς ότι θα περνούσε αρκετός καιρός ωσότου βρεθούν αγοραστές, εντούτοις έχουν ήδη πωληθεί 5 βιοκλιματικές κατοικίες. Φαίνεται ότι η πληθώρα έξυπνων και φιλικών προς τον χρήστη χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα εν λόγω διαμερίσματα για την εξοικονόμηση ενέργειας προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών αγοραστών: άνετοι, ασφαλείς και φιλικοί προς το περιβάλλον χώροι, με 2-3 υπνοδωμάτια, βιοκλιματικό σχεδιασμό, αυτόνομη θέση parking και πιστοποίηση ενεργειακής κλάσης Α+.

    Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά και η Ρία Παπαρίζου, Επικεφαλής Νέων Ακινήτων και Διεθνών Πωλήσεων της Prosperty «Το έξυπνο σπίτι γίνεται σταδιακά πραγματικότητα και στη χώρα μας, με στόχο την άνεση και την ασφάλεια των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, η Prosperty αναβαθμίζει με νέες προσθήκες το σύνολο των παρεχόμενων προτάσεων της, μετασχηματίζοντας έτσι την αγορά ακινήτων στην κατεύθυνση της αυτοματοποίησης και της καινοτομίας. Έτσι, τα διαμερίσματα μας κατασκευάζονται με σύγχρονα δομικά υλικά και εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής, με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια προς όφελος του νοικοκυριού, και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος.»

    Οι προοπτικές του Smarthome για την ελληνική αγορά

    Αν και η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και η ελληνική νομοθεσία παρουσιάζει κενά ως προς την εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων στις κατοικίες, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έχουν αρχίσει να δείχνουν τα τελευταία χρόνια έντονο ενδιαφέρον για σπίτια με νοημοσύνη, καθώς αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια επιλογή με θετικές προοπτικές και πάρα πολλές δυνατότητες.

    Σε απόλυτη συνάφεια με τις απαιτήσεις της νέας εποχής για επενδύσεις στην ψηφιοποίηση και την πράσινη οικονομία, το ελληνικό real estate  μετατοπίζεται σταθερά σε λύσεις με σύγχρονα κτίρια που μειώνουν, μέσω της κατασκευής και της λειτουργίας τους, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χαρακτηριστικά, υπολογίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των «έξυπνων» σπιτιών μπορούν να εξασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 35% μέσο όρο.

    Στις νεόδμητες «έξυπνες» κατοικίες άλλωστε, όλες οι συσκευές θα είναι διασυνδεδεμένες μεταξύ τους και με το διαδίκτυο (Internet of Things), ενώ πλέον δράσεις όπως ο απόλυτος έλεγχος σε συστήματα ασφάλειας, θέρμανσης, φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών και περιεχομένων multimedia θα ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό τηλέφωνο ή to φορητό τάμπλετ, είτε ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μέσα στο σπίτι, είτε βρίσκεται ακόμα και στο εξωτερικό.

    Εν έτει 2021 οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν, προετοιμάζοντας μας πλέον για την εμφάνιση των «έξυπνων πόλεων», που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου μοντέλου, θα είναι τα «έξυπνα» κτίρια και τα «έξυπνα» σπίτια. Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, η Prosperty θα συνεχίσει να εναρμονίζεται με τις τελευταίες τάσεις στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας στους πελάτες της, και ενισχύοντας τη ζήτηση και την προσφορά λύσεων που οδηγούν στο μέλλον.

     



    ΣΧΟΛΙΑ