• Architecture & Design

    Αρχιτεκτονική: Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή βίλα της Μεσσηνίας (31 pics)

    • NewsRoom
    βίλα Μεσσηνία


    Μια πανέμορφη και άκρως εντυπωσιακή βίλα στη Μεσσηνία!

    Αρχιτέκτονες: MGXM
    Τοποθεσία: Μεσσηνία, Ελλάδα
    Υπό την αιγίδα: Mario Gonzalez, Χριστίνα Μάλαμα
    Περιοχή: 330.0 m2
    Έτος: 2016
    Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης
    Βιοτεχνικοί κατασκευαστές: Artemide, Geberit, Kartell, Knauf, Schneider, Ideal Standard, Blanco

    Από τον αρχιτέκτονα:

    Η κατοικία βρίσκεται σε έναν λόφο σε μικρή απόσταση από την ακτή, στη δυτική πλευρά του Μεσσηνιακού κόλπου.

    βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία

    Το κτίριο αποτελείται από δύο παραρτήματα που συνδέονται μέσω βεράντας, η οποία λειτουργεί ως σαλόνι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η μεγάλη πισίνα βρίσκεται στη συνέχεια αυτού του χώρου. Το κτίριο εκτίθεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε κατά την είσοδο του επισκέπτη να παρουσιάζεται ένα πλαίσιο της πισίνας, μια λωρίδα της θάλασσας και η πυραμίδα του βουνού Ταϋγέτου.

    βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία

    Αυτή η αρμονική ακολουθία επισημαίνεται, επίσης, από μια ανάλογη χρήση υλικών. Το ίδιο μάρμαρο έχει επενδύσει το “τετράγωνο” πριν την είσοδο και το αίθριο, και στη συνέχεια περιβάλλει την πισίνα που καταλήγει σε ένα καταρράκτη στο τέλος της προς τη θάλασσα.

    βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία

    Αντίστοιχα, για το κτίριο χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά της Πελοποννήσου, όπως το μάρμαρο και η πέτρα, ενώ το υπέρτατο λευκό κυριαρχεί στους τοίχους, αντανακλώντας τα φώτα και επισημαίνοντας την αντιπαράθεση των υλικών.

    βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία

    Η κύρια κατοικία αποτελείται από δύο ορόφους με χώρους διαβίωσης στο ισόγειο και ένα άνετο υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο. Μεγάλα ανοίγματα και στα δύο επίπεδα διατηρούν μια αίσθηση ανοιχτού χώρου σε όλο το εσωτερικό της κατοικίας. Στον πρώτο όροφο, το ιδιωτικό μπάνιο του κυρίως υπνοδωματίου μοιάζει με ένα ξύλινο κύβο τοποθετημένο στο κέντρο της κρεβατοκάμαρας.

    βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία βίλα Μεσσηνία

    Μία από τις σημαντικότερες προσδοκίες ήταν η χρήση φυσικών τοπικών υλικών. Το Αργολικό Μάρμαρο (Λυγουριό Σκούρο από το Λατομείο του Μαρμάκ Ηλιόπουλου) επιλέγεται για να αποτελέσει το κύριο υλικό του κτιρίου, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στο έργο, από πέτρινους όγκους στην πρόσοψη μέχρι μικρά κεραμίδια στους τοίχους του μπάνιου. Τα πλακάκια μαρμάρου μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των δαπέδων σε γυαλισμένο ή ματ ή τελειώματος λαβής ανάλογα με κάθε περιοχή. Το ίδιο μάρμαρο χρησιμοποιείται, επίσης, στο εσωτερικό του σπιτιού σε μεγαλύτερη κλίμακα στους χώρους καθιστικού και σε μικρά πλακάκια μέσα στα μπάνια.

    Πηγή: www.archdaily.com



    ΣΧΟΛΙΑ